[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#107

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
換左新電腦,有無4K 27吋以上 oled 推薦?
thx ching 應該最後都考慮入手呢部
請問巴打 Innocn m2v 點睇
有冇其他Mini led 屌得過?
LG gp850-b
Dell G2724D
有冇ching俾啲建議
https://www.pcmarket.com.hk/pc-walker-20230722-asus-proart-display-for-creators/

...開價 $4,880,如果打機玩家同價已經可以買到 Mini-LED 160Hz 的螢幕了。

呢個價錢買到Mini-LED 160HZ?
就係我上邊講部Innocn m2v
AOC ALL
ching們親問有無30-34吋2k 144hz曲面螢幕既推薦 buget 小於2500
我之前隻隻AIC24吋用左差不多12年😂
樓上個炸
用緊innocn monitor既爸打有冇咩心得
https://lih.kg/3437142
求推介 24吋 FHD HDR 144Hz
睇片/上網多, 間中打機
FHD要HDR
Joled破左產

之後仲會唔會出到oled
可能要擁抱祖國既京東方oled?
LG都開始進攻細尺寸4k OLED
一黎做32吋4k 240hz/1080p 480hz
GAME HDR冇限解像度
有D 1080P片都有hdr
因為距離問題所以要24吋
我見24吋冇咩2K選擇所以揀FHD
我上price睇 BenQ EX2510S
LG 24GN600-B 呢類O唔OK?
VG259QM?
巴打 呢部AOC 34吋 21:9 超寛廣曲面電競顯示器 CU34G2X點睇 有無差唔多價錢好過呢部既
EX2510S還ok
24gn600就不了
但大家個HDR效果都係麻麻地
唔多掂
拖影嚴重
建議搵ips機種 但會貴d
ching有無推薦? 34吋 曲面 2k既
做咩咁多負皮
個Mon 唔好咩
巴打如果2k 240hz打機+睇片/戲
會建議PG27AQDM 定 27GR95QE-B 
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞