[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#107

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
睇spec都算正路
mini led=局部漏光
傳統背光=成個畫面漏
想問下34吋 144hz ultrawide 平面mon係咪得gigabyte M34WQ 搵咗好耐都唔見其他
我發覺隻GP27U用HDMI 2.1行唔到4K 160, 但係用DP就得…係唔係我問題 我上去睇佢規格又好似無寫HDMI只可以行144行唔到160
黎緊打算買27GP95R
動漫節/電腦節過往會唔會賣得再平D/有野送?
用緊144hz TN mon
主玩FPS 想升級 想問
xg27aqm 同 27gr95qe-b
點揀好 預算7k內
想問下呢款ok嗎
Gigabyte M27Q P 27" 2K IPS 1ms 165Hz 10Bit HBR3 HDR KVM Adaptive-Sync Gaming Monitor
我原本都諗住等下
但早幾日見HKTVMALL 95折就衝左
見大舖同官價都仲係高高在上, 可能到時都係拎個官價黎減
幾錢
埋單41xx
唔緊要
買咗就用得開心啲
唔開返轉頭望
好似同中央田差唔多價
btw 個mon正唔正
仲用緊1070 係唔係睇唔到4k ? 我都係上下網
點會睇唔到
仲有信用卡回贈冇計
我係由1680x1050 升4k
就算係垃圾4k都應該正
等遲下再換埋個腦
我同你差唔多情況都要砌過部
我打算70ti/ 4080
70% 上網 股票
30% 打機睇戲
g3223q x32fp 42c2 諗緊呢3隻

c2打機睇戲應該冇得輸 但用呢啲電視長時間上網同睇圖表會唔會有乜問題?

x32fp始終都搵唔到實物睇下 比起g3223q值得俾多幾千蚊買佢嗎
我使用比例同你差唔多
但我用緊c2
上網文書唔好開咁光就ok 可以降低燒印風險

高登predator 店有得睇x32fp
不過未必好睇 因為店員唔識set

打機睇戲如果有HDR就知道值加多幾千
追完4k就追HDR
最後都係上OLED
台面幾深 用緊34" 想轉C2 但深60CM
我90cm

加塊野就可以加深
買左個165hz mon
預設setting係60hz 用落冇乜嘢
跟住我手動set 165個mon就係咁閃
完全用唔到
到低係咩事 會唔會係我顯卡太舊
定個mon買返黎就壞咗
上星期買4290送150惠康卷
家陣幾錢?
一係線問題
一係超頻165hz唔穩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞