[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#107

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
Neo g7
Neo g8 (比neo g7更光 背光延遲更低 防反光更好)
X32 fp (ips之選,要更新firmware)

32gq950假hdr
請教ching 4k, 27", 144hz, 10bit 多唔多選擇
唔駛去到用mini led咁貴
類似MSI 32" qd 有一款型號咁,但細一個size
娛樂用途8bit+frc就夠
原來如此....執圖個D專業先需要10BIT??
想問下有冇巴打試過samsung mon爆邊,拎去維修咩價位
用緊g5未過保,不過冇咗盒同單係咪可以收皮
想換個mon
玩開fps
想要最少144hz, 1ms
大概budget ~$1000-1500
有冇邊隻抵玩
如果可以上埋QHD就最好
yes
SDR content主流8bit
HDR 10/12bit

但8bit+frc已經好難睇到斷層
明白ching
4k 200hz 好似市埸未有,來來去去得***個仆街G8 出曲MON
唯有等等
換g8仲實際
咁你覺得係咪買前者好啲?呢兩日我見飛馬推緊後者
其實同時用緊3隻4k 60hz 既mon
想買第4隻mon,糾緊緊
4k 144hz vs 2k 300hz
唔識點揀

人地要清舊貨
冇第一頁總合
想問下3k - 4k 27吋2k 144up
有咩好選擇?
我依家嘅諗法係維修費平過一千就整整佢,唔係就用到收皮算數
想買多個mon整雙mon 依家用緊LG 24吋mon(之後做副mon)
想問下巴打有冇心水27吋打機用嘅推薦 筆直$3000樓下
暫時心水 MSI G274QPF-QD 27" 2K
唔揀新CU34G2XP?
有冇24寸 2k 144Hz 推薦?? 主要睇片,打下機咁
27吋 2k/4k 144有冇OLED
PG27AQDM
就係唔想上到240咁哂9000出2k oled我唔係好接受到同價我甚至可以換LG C2
香港寸金尺土計埋佔用面積
用C2貴好多
可以的話一律建議直上4k

原本一直都用開2k,上個月轉4k後返唔到轉頭
當然4K好d
GPU根唔上先需要1440P
根>跟
搵唔到腦場冇 邊度有得買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞