[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (102) 16-35GM II何時有

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
幾支GM都係一出就官網買, 除左35中左recall之外全部都冇問題冇話要拎返去保養, 諗住個1千拎去買塊靚filter好過
13k 個陣冇買dom 曬春
就算過保 行貨二手都會賣貴約$700
所以實際上行貨都係貴水貨300蚊 有一年保 過保後比人整又平D
枝鏡都成萬5蚊 睇你覺得值唔值囉
買行貨應該好d ,上年10月買左枝 70-180 ,今日個zoom kick 住左要去維修🥹
BTW都係睇鋪 細鋪黑店就算行貨 佢都可以開過盒自己玩過哂再入盒當全新 都係睇佢自己開單 (見過幾次買行貨 鏡頭蓋又有DD花 鏡身有塵 鏡片有塵 問佢試過枝佢話得1枝)
大鋪就水貨行貨冇所謂 人地多貨睇唔岩就換 出貨入貨都多唔驚中伏
香港sony 點計?
水貨當過保定係點?
全新都係冇得官網登記?
如果佢做返14990 我都想入手 但而家16xxx
有事要整e.g. 水貨收1000 , 行貨過保500 , 未過保唔洗錢
對官網黎講水貨同冇單冇盒冇分別 自己上佢facebook問佢會答
price.com 最平都14750
機都未發佈,未有樣未有定價
你又知會貴過A7C同A73?
鳩噏當秘笈
唔係好識有塊咁ge野
想問下係其實講緊filter?
Filter黎
小心d拆番出黎
掉走去
吹番走d玻璃碎,買番新裝說ok

兩個月前部菲林同你一樣情況
我仲要個時係大阪。
我係呀
勁方便
梗係要擰
係擰,大力出奇蹟
你攞個錯仔,鬆動果啲唔會hi到鏡頭玻璃嘅情況下夾左出黎先啦,你咁樣爆法係咪跌落地??如果filter框有機會變型好難扭嫁
唔洗唔開心喎,人地特登扑爛佢黎影,唔得閒搞咪影住先

https://youtu.be/Rdz_JVMqph0
btw 你canon機咁有緣入黎sony版問,轉會過黎啦罪大歡迎你嫁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞