[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (102) 16-35GM II何時有

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
上幾個post先買sony機先開始睇sony post
點解師兄好似每個comment都gm gm gm咁嘅
GM獸呀嘛
Sony台陳百祥
睇到好煩
成版都係gm
冇人係副廠獸, 係得你係GM獸
一步到位買hasselblad中幅
有買貴無買錯
hasselblad中幅就是品質保證
咁都要有錢架
Out budget都係咁叫人比多成皮野咁睇到一頭霧水
直接block
笑左出聲
呢版隻吉祥物黎,佢特色係唔洗睇comment都會知佢講咩
貴機不嬲配靚鏡,可惜啲人貪平要配副廠,仲夠膽死話副廠同gm影出嚟「睇唔出有分別」
但係每次到有質有營養成份嘅討論就會消失左
老實講block左佢都唔會對成個討論有任何影響
下次開post 可以del晒post頭GM以外所有既鏡

改埋個title叫做「無錢就唔好學人影相 返屋企打飛機啦」
咁又唔一定要28200
副廠都有標準2.8
將28200同標準2.8變焦,兩種鏡擺埋一齊講好怪
同講真個句買r5知首先知自己有冇需要用到
部電腦係咪咁勁。
你接受到就得

100400我覺得係可以skip
其實呢兩支鏡既用途都幾大分別
冇得拎黎一齊講
去旅行點都係天涯鏡會比較好
Fx30係apsc黎,你咁咪要買過堆鏡
zv-e1啦
但你係拍vlog定真係工作重度用家
因為zv系列係冇風扇,fx系列先有。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞