[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (102) 16-35GM II何時有

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
全焦段同大光圈*
我唔想得罪其他人,但純粹個人意見,呢一下一定等16352代,因為大家講到就出同埋1代咁既價,點買得落手,我用電話廣角影頂住先,又唔洗換鏡頭,最近去旅行都係1機1鏡加電話補廣角

不過如果16352代2。3年後先出就,冇人有水晶球,但睇返2470 2代經驗就知出左2,1代係幾平都唔會考慮,2代好太多,要平靚輕d人都買t2875 2代啦
70200GM2 真係 excellent, 冇咩好挑剔。
其實我意思係你都買得r5,有能力就2470gm2,但如果你係都要2揀1,我揀28200,真係會影多好多野
水魚之夜1224GM
19290-1500優惠券=17790-120生日卷=17670
有1.5倍分+5000分 登記保養+3000
好久結呀屌
夠2萬可以減多500
會唔會白平衡影響?
我事後會執少少色
所以無乜留意
我覺得Sony 個白平衡成日唔準
係係係, 咁叻你果陣又潛曬水
買多支鏡
成個post係得你一個咁on9 唔夠筆直都死推GM2比人
從來冇人推副廠比一個夠筆直既人
我一路都覺得你地幾個好勁,仲會花時間同個智障嘈
冇計, 有時番工/坐車冇野做果陣唯有上下連登
唔夠筆直更加要一步到位,唔需要浪費金錢喺副廠鏡度,買咗副廠鏡之後又買返GM2係打擊更大
買r5通常都係重度使用者
感覺都係對質素有執著,買28200又好似真係有少少怪,不過28200方便呢點真係冇得講
唔買番gm2咪解決
對鳩人講鳩話係禮儀黎的
70200gm2真係冇野挑剔 有買貴冇買錯
只係我想貪方便唔洗2470同70200換嚟換去
其實帶出左個問題,
R5配28-200
定74 配支 變焦GM2?
價錢其實差唔多
主機用a1拍片有時會過熱,想放部副機m3,副機拍片為主唔考慮影相,zv-e1/Fx-30邊部比較好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞