[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (102) 16-35GM II何時有

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
第2代輕咗好多啦,雖然仲係重,但質素真係冇得頂。我又想知F4可以輕幾多,拭目以待。
學生時代用70200 f4影風景真係靚,而家好耐無掂了
但我覺得佢都好難再輕,可能多少少防震咁

反而等極都等唔到1635gmii
a7c用家掙扎緊買Tamron28-200定係Tamron35-150好係驚個35-150個重量太誇張

拎35-150去旅行你地會點樣拎?諗緊用capture v3

本身用緊a7c + 20.8
35150既話重心放右手果陣好難hold住部機
讚呢支鏡都要負評
去旅行28-200啦
參考奸狼起碼要below 700g
成功改到個Lowepro Freeline BP350放到支150600,短啲真係有些少好處
個袋而家6.9 kg,一陣孭去踩車

諗住呢幾日出星際睇
圖2好似 機同鏡換位好d,你踩車chok一chok,機背食力食到應一應
好,等我研究下
70-200 F4 換左70-200 2.8 gm2 除左體積大左 ,重量同F4唔差好遠 ,還可以增倍鏡用,都有一定好質素 。有買貴 冇買錯。鏡頭都算可以用好耐。
b+w都唔好?
利申:比番kenko 我都分唔到
呢個袋好用, 我用佢拎Sony 150600, 加支 Sigma 14-24
short 左, 200600 先啱
紅雨, 大棍巴報平安
原來Sony 200600都放得落,感覺上Sigma 150600已經好盡
哩邊陽光普照
搵左好耐先有個袋唔大舊又靚仔
又塞到支200600
去旅行用一流
冇話唔得既,都只係mf鏡心理關口你冇問題就得

福仔有買過50 apo當main鏡,但落雨影真係好難搞所以最後都係轉返用af鏡
35 1.4你一代定二代
一代係鬆到好似fo唔中咁,二代好少少但唔會叫sharp,去到四千幾我另願買原廠35 1.8 or sigma 35 f2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞