[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (102) 16-35GM II何時有

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
唔係會個散景變左apsc時個效果?
我明你想講咩但字面上 唔叫‘影響’

你用支50mm 影,你點crop細佢都只會係50mm既散景

用同一支鏡‘影響’散景只會係主體距離/光圈

你用apsc 33mm同ff既50mm黎比既話,已經係兩支唔同既鏡,唔存在‘影響’
感謝
即係純壓size同像素
唔識點表達,但你講就你我指d野
有冇人要peak design travel tripod 碳腳
急籌旗 用過一兩次咁多 連埋universal head adapter
有意接收請tg我 https://t.me/hoitingbadgirl 
咪撚伏人啦
日本bic cam真係幾大方,機都會放出黎比你撚
不過就唔駛買,計落同香港差唔多

Btw z7ii手感正過a74
有冇人入左
viltrox af 16mm f1.8

係咪真係 $4000 range 中

大超班?
map camera都係leica任試
畫質貼近G鏡水準
係幾抵J
佢缺點有 樣衰 + 得16mm + 係大陸嘢
接受得到咪ok
有咩背囊舒服得嚟裝得落a7iv連70-200gm2 + 2x?
直接買A7C算把
直接買A1算把
Peak design backpack
不過design 既野就見人見智
20L everyday 夠唔夠 有諗過依款
https://youtu.be/QyKqjwrPpF4

我諗無問題呱。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞