[勸世]媾緊女既你地唔好再chur人(9)

1001 回覆
26 Like 4 Dislike
[quote]女朋友話返工上堂日日都好忙, 唔係好覆我wtsapp,
主動搵佢又驚佢覺得我煩佢.
佢話鍾意有私人空間, 但係我地拍咗一個月拖都係出過一次街.
成日冇得見又冇計傾好驚個感情會淡,
特別係我地嘅關係唔係基於深愛嗰種, 嚴格嚟講都算係試緊.
佢自己話唔介意一段時間唔見.
咁我應該比多d空間佢? 定係主動d?

[quote]熱戀期都咁?
我都試過
自己會好快頂唔順
wtsapp唔點覆
街又唔點出
基本上同單身冇咩分別
你可以自己考慮下點樣改變自己去迎合佢
又或者諗下自己短期甚至中期內接唔接受到咁樣既愛情

其實以前做緊朋友反而日日wtsapp咩都傾一餐,互相鼓勵吓
而家係埋一齊溝通嘅感覺同d hi-bye fd 差唔多.
我自問唔痴身, 如果佢想熱情d我又受嘅.
其實話唔見面都真係冇咩野, 但係我見佢咁辛苦好想安慰佢同話比佢知有人關心佢. 不過佢都扮到好似冇野咁, 我自己係覺得佢有唔開心.
唉, 講真我地都講到其實做返朋友會唔會好d.
但係以佢目前嘅態度真係連d hi bye fd 都不如囉.

我就咁睇落
你地一齊左之後
好似重多左個面具咁
有道牆隔住
根本唔似係拍緊拖
重要係最珍貴既熱戀期都咁
有冇諗過好好同佢傾下?
我覺得咁樣落去
都係等分手

其實根本冇機會可以傾到, 基本上佢每日都咁忙.
wtsapp 佢有時都要第二朝起身先覆返我.
唉, 唯有同自己講佢真係唔得閒囉.

咁希望你一直都睇得咁開啦
一段感情唔係靠一個人撐
係2個人合力經營

因為我又唔覺得做返普通朋友個關係會好得去邊,
冇可能一句做返frd就會突然間有成堆野傾
既然佢都講到咁其實我都冇辦法
啱啱同女朋友一齊左嘅路過
Chur人真係唔好架 一開頭我都怕會chur走左佢
之後慢慢調節自己個心態 唔好搵佢咁多 跟住無耐佢就寫左封信話同我一齊
巴打們加油

重要個女仔主動寫情信話同你一齊
巴打何方神聖

咁佢本身都知我鐘意佢
最近識左個女仔 佢最近分左手 同佢傾計覺得佢都好sad 好似唔多想復 不過有秒回(一開頭) 今點算?唔好sd野揾佢?

慢慢傾下計先啦
唔好諗咁多住
分得手就9成都唔會開心
你慢慢涉入佢既生活入面
自自然然就會佔一席位

啱啱已讀左我

慢慢等下
睇下人地覆唔覆
[quote]女朋友話返工上堂日日都好忙, 唔係好覆我wtsapp,

我都試過
自己會好快頂唔順
wtsapp唔點覆
街又唔點出
基本上同單身冇咩分別

其實話唔見面都真係冇咩野, 但係我見佢咁辛苦好想安慰佢同話比佢知有人關心佢. 不過佢都扮到好似冇野咁, 我自己係覺得佢有唔開心.

我就咁睇落
你地一齊左之後
好似重多左個面具咁
有道牆隔住
根本唔似係拍緊拖
有冇諗過好好同佢傾下?
我覺得咁樣落去
都係等分手

一段感情唔係靠一個人撐
係2個人合力經營

做番普通朋友就=收皮嫁啦
依家既你
唯有忍耐下啦

就咁睇就一般般
不過你可以試多幾試
之後慢慢調節自己個心態 唔好搵佢咁多 跟住無耐佢就寫左封信話同我一齊
巴打們加油

巴打何方神聖

咁佢本身都知我鐘意佢

佢都好主動出擊
寫埋情信比你
巴打們加油

巴打何方神聖

咁佢本身都知我鐘意佢

佢都好主動出擊
寫埋情信比你

我都有寫過比佢 不過佢最後有回應真係好開心
近呢個星期識左個女仔 我抄佢牌既
由ig既dm轉到去what's app
有時就好好傾 回好快 但有幾次都係已讀不回 之後都係隔成15個鐘我再搵佢先傾翻
依家又已讀不回啦
我係咪由佢算 唔好搵佢
有時就好好傾 回好快 但有幾次都係已讀不回 之後都係隔成15個鐘我再搵佢先傾翻
依家又已讀不回啦
我係咪由佢算 唔好搵佢

無乜機喎
我以為15分鐘
睇真啲係15個鐘
真係好難keep到落去
依家又已讀不回啦
我係咪由佢算 唔好搵佢

無乜機喎
我以為15分鐘
睇真啲係15個鐘
真係好難keep到落去

姐係算啦 放棄佢咁啦?

我都試過
自己會好快頂唔順
wtsapp唔點覆
街又唔點出
基本上同單身冇咩分別

我就咁睇落
你地一齊左之後
好似重多左個面具咁
有道牆隔住
根本唔似係拍緊拖
有冇諗過好好同佢傾下?
我覺得咁樣落去
都係等分手

一段感情唔係靠一個人撐
係2個人合力經營

做番普通朋友就=收皮嫁啦
依家既你
唯有忍耐下啦

多謝絲打賜教
依家又已讀不回啦
我係咪由佢算 唔好搵佢

無乜機喎
我以為15分鐘
睇真啲係15個鐘
真係好難keep到落去

姐係算啦 放棄佢咁啦?

定過幾日先再搵佢?
依家又已讀不回啦
我係咪由佢算 唔好搵佢

無乜機喎
我以為15分鐘
睇真啲係15個鐘
真係好難keep到落去

姐係算啦 放棄佢咁啦?

定過幾日先再搵佢?

咁你可以等吓睇吓佢幾時覆.
我個件都係咁
究竟點先叫做flirt?
姐係要做d咩講d咩 個女仔先知你係flirt緊佢 對佢有好感?
依家又已讀不回啦
我係咪由佢算 唔好搵佢

無乜機喎
我以為15分鐘
睇真啲係15個鐘
真係好難keep到落去

姐係算啦 放棄佢咁啦?

當放置game咁放住玩
其實點為之fd zone?
小弟好似俾女神fd zone 咗
可以點做
而家好頹吖

你當條女係女神就已經輸左9成啦
來龍去脈都冇點幫你

啫係同佢都識咗幾年
係依排因為要俾野佢
就同佢傾多咗同約佢食咗幾次飯
食飯前後都有周圍行下傾下計
不過佢食飯影相post相就寫“thx bro"
過馬路借d依拖住佢都俾佢fling開咗
都唔知可以點
依家又已讀不回啦
我係咪由佢算 唔好搵佢

無乜機喎
我以為15分鐘
睇真啲係15個鐘
真係好難keep到落去

姐係算啦 放棄佢咁啦?

定過幾日先再搵佢?

我個件都係咁

Ching難唔難受?
睇住在線上 但唔可以搵佢
依家又已讀不回啦
我係咪由佢算 唔好搵佢

無乜機喎
我以為15分鐘
睇真啲係15個鐘
真係好難keep到落去

姐係算啦 放棄佢咁啦?

當放置game咁放住玩

其實我真係唔想玩玩下
可能佢知道我細佢一、兩年 佢唔想玩DeeDee掛
尋晚傾完好地地
今朝繼續就已讀不回
又話再忙都會覆我
死啦我覺得自己沉沉地
依家又已讀不回啦
我係咪由佢算 唔好搵佢

無乜機喎
我以為15分鐘
睇真啲係15個鐘
真係好難keep到落去

姐係算啦 放棄佢咁啦?

定過幾日先再搵佢?

我個件都係咁

表示自己又係有個網識
有時隔成幾日先會搵我
不過一日都可以傾好多(想約佢出黎佢應該 ok)
無咩所謂嘅呢啲野
經歷左年頭嘅慘劇
有過一番體會 覺得無咩再需要 chur人
依家又已讀不回啦
我係咪由佢算 唔好搵佢

無乜機喎
我以為15分鐘
睇真啲係15個鐘
真係好難keep到落去

姐係算啦 放棄佢咁啦?

定過幾日先再搵佢?

我個件都係咁

表示自己又係有個網識
有時隔成幾日先會搵我
不過一日都可以傾好多(想約佢出黎佢應該 ok)
無咩所謂嘅呢啲野
經歷左年頭嘅慘劇
有過一番體會 覺得無咩再需要 chur人

你嗰個at least會主動搵你 我嗰個唔會
Ching有咩advice可以指點迷津
如果冇見過面係咪有D尷

好多野都係0開始
你唔見第一次
又點有後續

但如果我日日KEEP住搵佢傾計 你覺得算唔算CHUR?

平時佢都有覆~ 但好少開新話題
女人係垃撚圾

so9sad
比我應該會問下佢咁姐係點

唔知係咪平時鳩up開 佢而家都係當我玩玩下唔係認真 或者其實收緊我做兵

咁睇下你肯唔肯問多句囉
問下佢咁我果日點補數先

前日同佢打機 咁岩有另一個女仔打電話比我同我傾左陣
果晚佢都無乜事 繼續同我打機咁
結果尋晚佢無啦啦講一大輪無里頭野然後block左我whatsapp同game好友

點無厘頭先?
重未解block?

話我同台妹打機喎 但我根本無
岩岩終於撩到佢解返我block 之後我攤哂牌 言談中睇出佢應該係好嬲我果日同第2個人傾電話唔理佢
最後佢無覆我 走左去訓教(好似係)
唉得唔得都係睇呢鋪

睇下一陣佢起身有冇下咁啲火啦
如果今日都重係唔點理你既話

佢訓之前係咁講自己有咩唔好 我都話我唔會介意
結果訓醒之後佢又理返我啦

彈出彈入
比多啲耐性睇定啲

而家日日whatsapp佢 有時望住佢last seen明明就係岩岩 但我10分鐘前果句野仲係未藍tick 仲要見佢又在線上 又off 又在線上 我句野都係未禁入去睇咁真係好難受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞