[勸世]媾緊女既你地唔好再chur人(9)

1001 回覆
26 Like 4 Dislike
隔左一日先覆我
但佢又開自己開新話題 依排日日都係咁樣
想點

你問下佢想點
上個月中識咗個新女同事,佢係隔離Team,高高地好鍾意笑
佢坐茶水間門口對出個位好顯眼
所以次次斟水都見到
咁大家自自然然傾下閒計就拎電話
呢兩個星期有Keep住WhatsApp同利用去茶水間空檔吹水
上星期五晚公司搞活動,我見佢參加咗我又參加(原本我對個活動冇咩興趣
好彩喺活動入面我同佢都有互動,玩得幾盡興
完咗活動一大班人一齊食飯
雙方加深咗少少認識都幾開心,發現佢好搞笑
佢係一個藝術型女仔,我Feel到自己都幾鍾意佢
今日我諗住約佢遲幾日去會展個水墨畫展
可惜畀佢拒絕咗
佢話偽文青先會去
我係唔係太急?
而家好灰好後悔訓都訓唔到
有冇人可以幫幫我呢個蠢蛋

藝術型女仔
藝術都有好多類型
你一揀唔中就食白果
不如約番啲普通野先好嗎
你連人地中意咩藝術都唔了解就約人去展
咁實衰硬啦

個女仔好鍾意睇小說
啱啱識佢果排佢先去完書展
平時又鍾意畫下畫
咁我就估佢應該對水墨畫有興趣囉
我諗住遲少少先再約佢
唉好柒呀

教訓就受左
下次就循序漸進啦

搵下方法幫自己消除下啲負面情緒先好喎

傾到冇野好傾
好多人都試過
最緊要係睇下大家有冇心機去傾
傾咩有時真係唔太重要
最緊要係大家肯投入幾多去傾

明就一定明既
咁人地聽完有冇比咩反應你?
我同佢一個星期見一次(一齊上興趣班)
見面時ok多野講 但私底下又唔算多whatsapp
係間中會互相搵大家問下野

明明見面時都ok多互動 但whatsapp回回下就唔覆
識左兩個月到 點先可以進一步

你似係搵唔到個trigger位撻著佢
又或者人地本身未對你有任何興趣
要努力
唉 我又再想起佢 我真係好掛住佢💔 但我知佢對我冇感覺 仲唔鐘意我 想抽離點解都要咁難 我愛既 點解唔可以同樣愛我
岩feel 岩類型 但你不喜歡我 我愛你 謝謝你既出現

個世界就係唔公平
冇話你中意佢
佢就一定中意你
一開始都可以努力啲去試
如果過一排2~3個月都重係咁
就果斷跳船啦
究竟約女仔食lunch 100蚊樓下有咩捒 唔通真係食吉野家大快活果啲咩

pepper lunch
大部分拉面都1舊水以下啦
究竟約女仔食lunch 100蚊樓下有咩捒 唔通真係食吉野家大快活果啲咩

lunch好難食到100蚊
除非你去据扒
所以次次斟水都見到
呢兩個星期有Keep住WhatsApp同利用去茶水間空檔吹水
上星期五晚公司搞活動,我見佢參加咗我又參加(原本我對個活動冇咩興趣
可惜畀佢拒絕咗
佢話偽文青先會去
我係唔係太急?

藝術型女仔
藝術都有好多類型
你一揀唔中就食白果
不如約番啲普通野先好嗎
咁實衰硬啦

個女仔好鍾意睇小說
平時又鍾意畫下畫
我諗住遲少少先再約佢
唉好柒呀

教訓就受左
下次就循序漸進啦

個展完全係on9,完全唔會想去
利申同一type
依家咁多exhibition你偏偏搵個伏

lunch好難食到100蚊
除非你去据扒

不外乎都係泰國野,日本野同埋cafe

簡簡單單食碗粉
好似越棧果啲咪幾廿蚊搞掂
所以次次斟水都見到
可惜畀佢拒絕咗
佢話偽文青先會去
我係唔係太急?

藝術型女仔
藝術都有好多類型
你一揀唔中就食白果
不如約番啲普通野先好嗎
咁實衰硬啦

個女仔好鍾意睇小說
平時又鍾意畫下畫
我諗住遲少少先再約佢
唉好柒呀

教訓就受左
下次就循序漸進啦

個展完全係on9,完全唔會想去
利申同一type
依家咁多exhibition你偏偏搵個伏

陰公豬
曾經我同女朋友好甜蜜,
但佢係幾日前同我分左手。(冇第三者)

我曾經同佢嘈過交,有2次真正有鬧過佢(冇打佢,冇粗口)。
每一次同佢嘈完之後,我都會答應佢唔再有下次。
我發誓我有盡力嘗試過,但就係控制唔到自己既脾氣。一次又一次咁係佢心入面留低傷痕。😔

直到上個月,我讀土木工程yr1。因為sem3果陣真係太忙,每日都留係學校到9點。😔星期六日就要溫書,冇咩時間見佢。
但即使係咁都好,有時我都會放學後去佢屋企樓下食飯,希望可以見到佢一面。
但係實在太多時間冇得見佢啦,就好似冷落左佢咁。有時我係圖書館做緊野既時候,佢打比我我都趕住收線。咁更加好似冷落左佢咁😭。所以好想快d考完,可以同佢拍拖,比返d開心既feel佢。

由上年12月開始,佢一直都好想同我去旅行,但因為我讀緊書冇時間加冇錢,所以一直同佢講話下次先算,因為我真係唔想佢失望。😩
直到有一日佢意識到我真係同唔到佢去旅行,佢就好失望。

宜家,諗返起佢。
其實佢真係個好好既女仔。
成日都會遷就我,體諒我。
之前,我一直都好想去擁有佢,成日都會忽略左佢既感受,令佢傷心。
但我偏偏就係失去左佢之後先識得珍惜。
所以我真係好想有機會再佢起返埋一齊,真真正正去為佢付出,付出我既所有去愛佢,比幸福佢。
有冇咩方法/說話可以重新打動佢,令佢再愛上我

ive ty

搵下方法幫自己消除下啲負面情緒先好喎

傾到冇野好傾
好多人都試過
最緊要係睇下大家有冇心機去傾
傾咩有時真係唔太重要
最緊要係大家肯投入幾多去傾

明就一定明既
咁人地聽完有冇比咩反應你?

近排識到個女仔
都有keep住傾計 都你來我往

但冇試過主動搵我~

e.g我1點講完野 佢點半覆完之後 我秒回佢 但佢又唔藍tick我-,-
佢又成8點幾先覆

變左日日都keep住contact 但感覺有d奇怪~

我諗緊我係咪應該等佢主動搵我, 驚chur 親人

巴打點睇

近排識到個女仔

但冇試過主動搵我~

e.g我1點講完野 佢點半覆完之後 我秒回佢 但佢又唔藍tick我-,-
佢又成8點幾先覆

巴打點睇

近排識到個女仔

但冇試過主動搵我~

佢又成8點幾先覆

巴打點睇

近排識到個女仔

但冇試過主動搵我~

佢又成8點幾先覆

巴打點睇

我都煩緊
對方好少主動搵返我
近排識到個女仔

但冇試過主動搵我~

佢又成8點幾先覆

巴打點睇

我都煩緊
對方好少主動搵返我

咁你唔好咁上心啦
如果佢少搵你就

近排識到個女仔

但冇試過主動搵我~

佢又成8點幾先覆

巴打點睇

近排識到個女仔

但冇試過主動搵我~

佢又成8點幾先覆

巴打點睇

我都煩緊
對方好少主動搵返我

咁你唔好咁上心啦
如果佢少搵你就

咁係到等,? 等等下我驚佢唔搵番我WO,,

唔覺得佢fd zoned你
可以繼續試試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞