[勸世]媾緊女既你地唔好再chur人(9)

1001 回覆
26 Like 4 Dislike
命裹有時終須有
平常心就好
最近識到個女仔
佢講過好唔鍾意比人chur
同佢開topic 會講到野
但會傾左可能連續半個鐘至一個鐘就唔點覆咁
同埋都係我搵佢多
如何有效地開下topic?
佢pt 返足一星期7日好似好攰咁
最近識到個女仔
同埋都係我搵佢多

咁試下唔好連續傾啦 下下秒回緊係好快會攰啦!
求指點下

係公司識左個A0女仔 大約兩個月
放工都會一齊食野
呢排都約左佢去幾次街 (佢都好爽快答應)
而最近一星期都傾幾次電話
大家了解都深入左

但係望唔透 佢對每一個身邊既人都好好咁
開始驚同佢去左Friend Zone
下次約會好唔好 勇敢搵機會直接拖佢 ?
最近追緊一個女仔 其實識左好耐 不過最近叫做玩熟左d咁
我同佢晚晚訓前都會傾陣whatsapp先訓 因為有次佢話如果訓前有人搵 會好訓d
平時佢又會用疊字叫我個名 我又會用疊字叫返佢個名
因為我同佢有一班共同既朋友 佢又會係果班人面前咁樣叫我
有時whatsapp既內容又幾曖昧 就算尋日佢同fd出去飲野都會同我講 又講哂d人係點識有幾男幾女咁 好似比緊安全感咁樣

而下禮拜佢生日 之前佢同我講話生日果日請假一齊去玩
咁我聽到之後就開始約下佢睇下係咪真係同我一齊出去啦 一直都未有答覆
而我又走去買左份禮物諗住送比佢做生日禮物
結果我今日再問佢生日有無約人 不如一齊出去?
佢就話尋晚出去果時同班fd約左生日果日過澳門玩 玩一日 咁

唉其實係咪應該自行收皮 睇個勢根本就無諗過真係要同我生日出街咁
呢期個po去得咁慢既

我都覺
慢左好多

有時候要明白
小不忍則亂大謀
碰過釘就會點都忍住
去左旅行所以呢幾日好小上

去邊頭黎

我都覺
慢左好多

搵下方法幫自己消除下啲負面情緒先好喎

約出黎又唔理你?
會唔會見完就知唔啱。。。
命裹有時終須有
平常心就好

講係易同好聽
不過都要慢慢學習
最近識到個女仔
同埋都係我搵佢多

咁都有可能真係個人太攰冇乜心機吹水
試下約下人
等佢可以番少一日工同你出下街
求指點下

放工都會一齊食野
大家了解都深入左

你有冇試探
有冇flirt過?
佢受唔受flirt?
勇敢去拖人=/=一定得
你都要知道條橋行過去都唔會斷
你先行過去啦
唔係話你有勇氣行
條橋就因為你咁有勇氣唔斷家嘛
我同佢晚晚訓前都會傾陣whatsapp先訓 因為有次佢話如果訓前有人搵 會好訓d
有時whatsapp既內容又幾曖昧 就算尋日佢同fd出去飲野都會同我講 又講哂d人係點識有幾男幾女咁 好似比緊安全感咁樣

咁我聽到之後就開始約下佢睇下係咪真係同我一齊出去啦 一直都未有答覆

唉其實係咪應該自行收皮 睇個勢根本就無諗過真係要同我生日出街咁

佢講到出口話請假同你去玩
你又真係有約
但係佢就自己去左同班fd過澳門玩
姐係鳩吹啦
咁佢有冇話第2日再同你出先?
去左旅行所以呢幾日好小上

去邊頭黎

福岡!
求指點下

放工都會一齊食野
大家了解都深入左

突然拖都係有把握 水溫夠高先好
突然一野拖會嚇親人!

最近識到個女仔
同埋都係我搵佢多

咁都有可能真係個人太攰冇乜心機吹水
試下約下人
等佢可以番少一日工同你出下街

識左唔係好耐直接約?
我本來諗住傾熟啲再約睇戲之類既
一黎就問得唔得閒睇戲好似有啲odd

有男朋友都咁
送都唔撚屌呀

我唔係幫佢講說話
至不過認為佢戒心太低

你想幫人教女朋友?

我都過唔到自己個關
咁點先可以叫佢保持距離

叫人做野好難
自己做野好易
由你自己去保持距離

好撚難
返工又叫我等佢 食飯又跟 放工又等
屌今日食早餐又飲埋同一杯野 又餵埋佢食都唔撚縮
cls

唔好諗住將D責任比晒條女你就冇錯呀
一隻手掌拍唔響
你依家做緊野既同仆街冇分別
有冇諗過他朝一日你會成為果隻雞既男朋友既時侯
隻雞係出面都做緊同樣既野
你會有幾難受?

都係自己衰
flirt下flirt下收唔到手

我都覺
慢左好多

有時候要明白
小不忍則亂大謀
碰過釘就會點都忍住

約出黎又唔理你?
會唔會見完就知唔啱。。。

佢又應返我機啦

佢講到出口話請假同你去玩
你又真係有約
但係佢就自己去左同班fd過澳門玩
姐係鳩吹啦
咁佢有冇話第2日再同你出先?

無 聽到佢話同FD過澳門玩我已經頹左無乜點再出聲
佢又無主動同我講第二日補返咁
推一推
上個月中識咗個新女同事,佢係隔離Team,高高地好鍾意笑
佢坐茶水間門口對出個位好顯眼
所以次次斟水都見到
咁大家自自然然傾下閒計就拎電話
呢兩個星期有Keep住WhatsApp同利用去茶水間空檔吹水
上星期五晚公司搞活動,我見佢參加咗我又參加(原本我對個活動冇咩興趣
好彩喺活動入面我同佢都有互動,玩得幾盡興
完咗活動一大班人一齊食飯
雙方加深咗少少認識都幾開心,發現佢好搞笑
佢係一個藝術型女仔,我Feel到自己都幾鍾意佢
今日我諗住約佢遲幾日去會展個水墨畫展
可惜畀佢拒絕咗
佢話偽文青先會去
我係唔係太急?
而家好灰好後悔訓都訓唔到
有冇人可以幫幫我呢個蠢蛋
上個月中識咗個新女同事,佢係隔離Team,高高地好鍾意笑
佢坐茶水間門口對出個位好顯眼
所以次次斟水都見到
咁大家自自然然傾下閒計就拎電話
呢兩個星期有Keep住WhatsApp同利用去茶水間空檔吹水
上星期五晚公司搞活動,我見佢參加咗我又參加(原本我對個活動冇咩興趣
好彩喺活動入面我同佢都有互動,玩得幾盡興
完咗活動一大班人一齊食飯
雙方加深咗少少認識都幾開心,發現佢好搞笑
佢係一個藝術型女仔,我Feel到自己都幾鍾意佢
今日我諗住約佢遲幾日去會展個水墨畫展
可惜畀佢拒絕咗
佢話偽文青先會去
我係唔係太急?
而家好灰好後悔訓都訓唔到
有冇人可以幫幫我呢個蠢蛋

會唔會係個女仔對水墨畫無興渣

傾到冇野好傾
好多人都試過
最緊要係睇下大家有冇心機去傾
傾咩有時真係唔太重要
最緊要係大家肯投入幾多去傾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞