[勸世]媾緊女既你地唔好再chur人(9)

1001 回覆
26 Like 4 Dislike

其實你個情況都幾慘
佢吊住你
佢冇咩損失
但係你就一直得唔到肯定
日日都胡思亂想
心情低落咁

我都識有啲frd係咁 拖拖拉拉 問佢點解其實佢地都解釋唔到 唯一一個原因我話你知 係唔夠愛
唔係唔愛 係唔夠
已經兩日無覆我 啱啱又忍唔住問佢今晚得唔得閒出黎食飯 如果佢再唔覆我我就放棄啦 唔想chur到佢討厭我唉

其實你個情況都幾慘
佢吊住你
佢冇咩損失
但係你就一直得唔到肯定
日日都胡思亂想
心情低落咁

我都識有啲frd係咁 拖拖拉拉 問佢點解其實佢地都解釋唔到 唯一一個原因我話你知 係唔夠愛
唔係唔愛 係唔夠

好同意呀
已經兩日無覆我 啱啱又忍唔住問佢今晚得唔得閒出黎食飯 如果佢再唔覆我我就放棄啦 唔想chur到佢討厭我唉

都好似好大機會拒絕
傻一次唔夠傻幾次
但又好想繼續去試

我都試過咁傻
可以好明確200%咁話你知
就算傻多1000次都唔會有好結果

而家同佢得閒傾下計
都無諗其他嘢

最好就真係冇諗其他野啦

都好似好大機會拒絕

真係冇心, 就由佢啦

其實你個情況都幾慘
佢吊住你
佢冇咩損失
但係你就一直得唔到肯定
日日都胡思亂想
心情低落咁

上黎叫下春抒發下啦
人地話未得都冇辦法
倒不如你換個諗法
當係一齊之前同佢熱下身
再了解佢多啲
慢慢傾多啲
咁第時一齊左咪唔駛咁多問題囉

你可以做既
就係繼續強化自己
同埋比多啲信心佢
我相信係爭果少少既姐

都好似好大機會拒絕

拒絕都好呀起碼應下我

都好似好大機會拒絕

真係冇心, 就由佢啦

我都好想由佢 但唔知點解硬係覺得唔想放棄

我諗佢2日都唔覆你
其實潛台詞就係話你好煩
試埋就好死心啦

有過之而無不及
不過咪一樣咁多人爭住玩

我諗佢2日都唔覆你
其實潛台詞就係話你好煩
試埋就好死心啦

仲係無應我 我都覺得我好煩好啦我放棄

我諗佢2日都唔覆你
其實潛台詞就係話你好煩
試埋就好死心啦

講完依句就真係要做
唔好一陣人地hea覆一句又即刻上晒身

我諗佢2日都唔覆你
其實潛台詞就係話你好煩
試埋就好死心啦

講完依句就真係要做
唔好一陣人地hea覆一句又即刻上晒身

即卡叉晒電好興奮咁秒回,然後又頹2日

相同情況,我上上星期見份工,個老細都講到我適合,已經傾埋offer,話最遲上星期五有通知,結果我等到今日都無電話,我未試過咁期待個offer,我真係好鐘意個佢個pay架

其實你個情況都幾慘
佢吊住你
佢冇咩損失
但係你就一直得唔到肯定
日日都胡思亂想
心情低落咁

上黎叫下春抒發下啦
人地話未得都冇辦法
倒不如你換個諗法
當係一齊之前同佢熱下身
再了解佢多啲
慢慢傾多啲

你可以做既
就係繼續強化自己
同埋比多啲信心佢
我相信係爭果少少既姐

用行動話俾佢知你會係一個好好既男朋友

其實你個情況都幾慘
佢吊住你
佢冇咩損失
但係你就一直得唔到肯定
日日都胡思亂想
心情低落咁

上黎叫下春抒發下啦
人地話未得都冇辦法
倒不如你換個諗法
當係一齊之前同佢熱下身
再了解佢多啲
慢慢傾多啲

你可以做既
就係繼續強化自己
同埋比多啲信心佢
我相信係爭果少少既姐

女仔角度點先係好好既男朋友
Pm條女永遠都好似冇咩好講咁為講而講
講兩句就feel到dead話題
但明明同其他女性朋友咩都傾到

有過之而無不及
不過咪一樣咁多人爭住玩

其實你個情況都幾慘
佢吊住你
佢冇咩損失
但係你就一直得唔到肯定
日日都胡思亂想
心情低落咁

唔係唔愛 係唔夠

其實你個情況都幾慘
佢吊住你
佢冇咩損失
但係你就一直得唔到肯定
日日都胡思亂想
心情低落咁

上黎叫下春抒發下啦
人地話未得都冇辦法
倒不如你換個諗法
當係一齊之前同佢熱下身
再了解佢多啲
慢慢傾多啲

你可以做既
就係繼續強化自己
同埋比多啲信心佢
我相信係爭果少少既姐

雖然男人都不想拿好人卡,可是長期關係的起點,終究還是建立在「你是個好人」。

可是這裡所謂的好人,並不是那種隨招隨到、會修電腦、會買早餐、或是低聲下氣百般討好的男人。 而是你必須成為一個有氣度、溫和、體貼、關懷、包容、不計較、有想法與見解、有智慧、有能力養家、不以自己認知的方式示愛、不以充滿侵略性的方法接近、保持一個適度兩人空間的男人。 這樣的男人,肯定所有女人都會喜歡的。

也因此,在遭受挫折時,絕對不該僅想該怎麼前進,更不能讓挫折感控制你。 成熟的男人在碰到挫折時,反而更要知道怎麼退、如何自我冷靜、克制自己痛苦的情緒、學習與「恐懼失去」的情緒共處、並學習怎麼排解那份想要執著佔有對方的情緒。 

相同情況,我上上星期見份工,個老細都講到我適合,已經傾埋offer,話最遲上星期五有通知,結果我等到今日都無電話,我未試過咁期待個offer,我真係好鐘意個佢個pay架

想分享一下:

同個心儀女仔識左一年,返工識,一直大家係朋友,好多次我約佢睇戲都會出。

同事話我溝佢,但果時唔係,佢都幫我解釋。無咩特別..

間鋪執左,我地無聯絡3個月,我搵番佢,約左佢睇戲,可能太毒,令我自己鍾意左佢。

因為佢考dse,然後又等左佢完考試就再約打波睇戲等。佢主動問等去唔去旅行,雖然知佢目的係追星,去得3日,但我都用自己剩餘無乜既錢勉強咁一齊去,最後無咩特別進展,次次wts都係我搵佢,佢應該好少用手機,又忙。

最近我搵返佢睇戲,我直接wts佢咁問,我想約你睇戲,打完呢句心諗,頂,唔應該咁講!但最後佢居然答應,睇完戲又行左陣機鋪打機,第一次同女神合照,係佢主動影,不過可能想影打機既分數,佢得半張樣

咁打機果間野要入會,佢寫form見到佢下星期生日。我本身諗緊送頸鏈比佢,但聽講平野無好野留番去請食飯仲好。但我想同佢更加親近,心諗的確送禮物唔係一個好方法。

我尋晚wts佢 問佢生日果日 不如一齊去海洋公園玩,理由我講左「你免費,一齊去你可以資助我🤣🤣」
佢講夜晚同屋企人食飯,咁我就講早上去,玩到夜晚走,佢依家考慮緊

其實你個情況都幾慘
佢吊住你
佢冇咩損失
但係你就一直得唔到肯定
日日都胡思亂想
心情低落咁

上黎叫下春抒發下啦
人地話未得都冇辦法
倒不如你換個諗法
當係一齊之前同佢熱下身
再了解佢多啲
慢慢傾多啲

你可以做既
就係繼續強化自己
同埋比多啲信心佢
我相信係爭果少少既姐

雖然男人都不想拿好人卡,可是長期關係的起點,終究還是建立在「你是個好人」。

可是這裡所謂的好人,並不是那種隨招隨到、會修電腦、會買早餐、或是低聲下氣百般討好的男人。 而是你必須成為一個有氣度、溫和、體貼、關懷、包容、不計較、有想法與見解、有智慧、有能力養家、不以自己認知的方式示愛、不以充滿侵略性的方法接近、保持一個適度兩人空間的男人。 這樣的男人,肯定所有女人都會喜歡的。

也因此,在遭受挫折時,絕對不該僅想該怎麼前進,更不能讓挫折感控制你。 成熟的男人在碰到挫折時,反而更要知道怎麼退、如何自我冷靜、克制自己痛苦的情緒、學習與「恐懼失去」的情緒共處、並學習怎麼排解那份想要執著佔有對方的情緒。 

高質
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞