DBP WD Devon係黑店-脫毛討論區26

979 回覆
5 Like 1 Dislike
我小腿係佢度脫左2年仲有
$17000 出面大把永久保養俾你選擇, 一樣係用755
睇完呢到會咩都唔敢join
一間話唔sell幾好 轉頭就有人俾佢hea
搞到都仲未決定去做邊間
你身邊有冇朋友脫毛呀?問吓佢哋?
就算睇醫生都要夾個醫生啦,我覺得起碼去一啲整體一定唔會hard Sell, 已經好d,脫毛我始終都係建議永久保養最穩陣,點知自己將來會唔會有小朋友?
個治療師Hea打,反而我覺得你仲可以投訴叫佢哋換治療師,前提就係間公司要肯跟進,有售後服務
有fd就係 beauskin打 話好
有fd打嗰間係808nm
所以我睇完post又變左重新研究
咁可能B既Service 都唔差,不過就唔係永久保養,你咪問吓有冇得永久保養囉。
總之揀脫毛,首先第一就係755,第二就係永久保養,第三就係價錢, 第四就係hard 唔hard sell?
Join 咗underarm 做咗四五次到 脫得七七八八 仲諗緊join 唔join其他part
如果想脫毛有效果,其實係盡量減少自己平時剃毛嘅密度, 咁樣效果會好啲
因為佢哋話越剃得多,其實毛囊係會越旺盛
Devon 激光脫毛脫到手同面有斑,有冇人都係咁?
Bare我洗咗好撚多錢
覺得自己好似水魚
當初join個時話脫唔清
最後都會有酌情
(呢句係佢manager同我講)
最後完咗個course就話無得再做
(呢句係佢staff同我講)

疫情停幾耐佢extend返時間幾耐
但係佢extend之後再book要等
又話疫情關係要等耐啲
等成兩個月先book到期
緊係脫唔晒又完埋啦個course
結果脫咗成十幾次都仲有毛
真係好想知佢部咩機嚟
呢十幾次上到去做
好多時都係唔同人做
我只係遇過2個細心嘅staff幫我脫
佢地好細心同脫到幾乾淨
之後都無再見過佢地了
其他staff好hea求其碌勁趕時間
試過有次脫有幾條毛係無打
因為個個位我feel到佢無碌到
仲有幾條毛係到

Last個次佢問我幾句毛髮生成點
我答完佢仲有毛生出嚟
佢唔會問你需唔需要再做
當初佢同我講個酌情權=on9
同埋佢話唔會hardsell
因為係脫毛過程中
做緊個時會同你講皮膚好乾etc.
想你做其實course

同埋點解咁多kol同素人
仲有其他人做完post ig放上story
係個post大大隻字打caption
叫你上去搵佢治療師
講經佢介紹去做treatment
因為最後你去到做脫毛
洗咗幾多錢係呢間公司
佢地會有個credit/point畀返呢個介紹人
個介紹人可以用呢啲換treatment定discount
變相用你啲錢去送treatment畀人
利申:打手死全家
生生世世輪迴做支那人
我記得三四次左右,你就會發覺平滑咗好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞