[MMO] Final Fantasy XIV Online (51) 23/5 Patch 6.4 | 萬魔殿:天獄篇

708 回覆
8 Like 6 Dislike
明白

唔好意思想再問下 ,我用ps5玩可以玩住體驗版玩到3版之後4-6版本就要比錢買

同埋用ps plus 個account ,仲洗唔洗再申請多次隻game既帳號,定係用Ps 個個就ok?
我pc唔清楚ps
要等其他ching答你
想問下吉田係咪講過7.0會有畫質大update?
想砌過部腦玩
想玩試玩版無所謂
玩完16再考慮啦
要申請一個SE Accoun, 綁定PSN
因為SE account 有分區
如果你係PSN HK DL同試玩,轉正式果陣佢可能要求你申請個SE account
總之你照跟住响PS5度做就無問題

詳細啲嘅資料睇下有無其他巴打講到俾你知
或者等收工之後再講解一下
有提過但無講實幾時同係咪7.0即刻有
收到 唔該Ching
留意返,FF14嚴格講係... 回合制rpg...?
同nier果種即時打擊ARPG完全唔同

FF14要去到後期打高難度先會出現彈琴咁打既玩法
啱啱上巴哈做左少少功課,d英文好似難到仆街鬼佬都睇唔明,正係五十音平假名睇日文夠唔夠做
我知道我意思係d音樂有nier feel
其實唔會去到睇唔明
只不過佢玩上古句式

影響唔到理解劇情

如果你識日文咁直接日文版啦
打開日文, 睇唔明會上網睇返大陸版D翻譯補完下
https://m.youtube.com/watch?v=hk3g9U7MjVk
聽住享受下先 畫面有少少劇透
希望你突破到前期
我諗我到時都要上網睇返
點解有尼爾d歌
同公司期下ip合作
ffxiv入邊有一段neir嘅活動劇情
同三個大型副本
副本入面啲歌都係本身neir啲歌改編
利申先我呢個資料可能唔Update
因為整呢樣嘢都差唔多9年前,果陣未有HK未係服務地區焗我用US A/C

========

用PS5玩FF14
如果你係用PSN HK DL同轉正式
系統應該會叫你Setup個SE US account

(因為FF14香港嘅CS係美國管理
以後所有information Update, payment 等都係搵返美國搞,日本唔會同你跟)

填好啲資料之後,會過Payemnt
用香港信用卡就得,呢樣係方便過JP A/C少少
之後佢會同你講要將PSN HK 同SE US account 綁定
綁完之後就玩得

**要留意嘅係,如果你再玩落去到7.0大patch 出果陣
你諗住買隻新碟做Patch update 時,記得同間鋪講你係買美版
買咗日版你係用唔到個code**
**另外官方特別活動例如設計比賽等,都要submit返美國果邊個event**
好詳盡 唔該哂ching
5.0個劇本真係寫得好好 啱啱玩到5.3
有個疑問想問英國嘅光戰
你地連去日本server 會唔會好疾?
啱啱入坑幾日free trial
玩生產玩到打爆咗個背包
想問如果唔買starter edition開retainer既話
前期背包要到幾lv先有方法擴大
前期主線解到18Lv任就可以免費請2隻工人
工人其中一個功能係倉庫 , 一隻工人可以擺放175件物品
第3隻開始要課金先可以有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞