[MMO] Final Fantasy XIV Online (51) 23/5 Patch 6.4 | 萬魔殿:天獄篇

708 回覆
8 Like 6 Dislike
試過reset router好似都係無咩分別
今晚返去再試下搞多次
lag到係無啦啦食幾次易傷然後死埋
或者赤魔玩到連續魔都出唔到
thx
但係我朝早10點都係咁
btw我見官網寫server 比人ddos attack 但係係eu server
所以應該唔關事?
realise that their infrastructure sucks. it really does not matter the reason.

sometimes VPN won't work since your isp smoked. the only choice is to play on. temporary isp like your phone data
可以試下死馬當活馬醫
改MTU Google搵巴哈有教學
大機會冇用
btw就咁pingserver幾多左右?
無解 試過reset router/改mtu/連nord vpn
但都係好lag,係lag到完全玩唔到個種情度
用resmon睇過,ping係63
btw個send/receive係咁
個PING 唔關係, 係有時佢派下派無SIGNAL 到
如果ROUTE 唔走個個不明問題, 唯有係換ISP
可以試埋去inn logout login
我之前都係咁咩都試晒
mudfish exitlag都用埋
都搞唔掂 最後過幾日自己好
用cmd -t ping ping數值正常
不過每幾秒就lost package
好大機會係樓上講嘅ISP問題
以前PCCW爆Ping果陣我就係用Loin Logout大法
Chok到佢個Ping數正常返先玩
不過呢招都要睇情況 例如海底電纜故障之類點chok都無用
呢個玄學方法我都有試過
係會好少少但一排日隨都係lag到漂曬移咁
搞到而家日隨都唔敢排
睇下過多一個星期會唔會好啲
再唔係研究下mudfish同exitlag
想問有無人係日本e store買過野?想知邊個vpn安全同俾到錢,想買goods
話說最近因為打絕本見本體怕lag 買左個exitlag 用

但個ping 由65 去到40 其實係唔係冤枉錢
想問下突然咁樣點解決
用firefox同edge都係咁
DELETE 哂cookies都係咁
係考慮VPN 應該考慮mudfish先
我都為左monk雙插買左
53->40
都係會有機會插唔入
當買穩定算
垃圾 得個平字
視乎ROUTE 唔ROUTE 得走唔需要嘅野
我用左兩年非常滿意, 係亞洲有時都用得著
主要係我絕本都會用 fish 我用過打打下會斷 一次兩次冇所謂
但高難度本打到進度斷線真係屌鬼貪平冇好嘢

當然 fish我有用過玩lost ark 但冇斷過 唔知係唔係黑啦
東九堆LED花海令我諗起エルピスの花
有冇xbox版新人?

吉田話俾大家一個星期時間玩完Elden Ring DLC先返黎FF14
https://twitter.com/KaiyokoStar/status/1771577437584867631?t=DdChEtV8TCZq6IfqE-4a6Q&s=19
依次都算出得快喎
同老婆一齊玩到5.4
玩下gold saucer, tribal
嚟緊3個月應該足夠爆埋曉月
終於打過左VR關異世界的統治者. 之後發現單人關咁易嘅. 2-3次就過一個character. 而家已經過左雪崩三組同Aerith.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞