[MMO] Final Fantasy XIV Online (51) 23/5 Patch 6.4 | 萬魔殿:天獄篇

708 回覆
8 Like 6 Dislike
Thanks 巴打
絕亞Limit Cut .gif
終於玩完6.0 好正
之後應該玩咩好? 未玩過生產職,可以玩咩職會賺錢d? 廚師?
唔知你有幾多錢
生產職由零開始到賺錢 投資成本都幾高下
但依家已經接近版本末期 生產採集職都賺得好微
呢個時候先黎投入生產需要既回本時間就變得好長
建議目標set做全部升晒90 為7.0做準備 可以揀廚師/鍊金起手先

現時想賺得多建議接觸下高難副本
打熟左可以做下傭兵賣箱/賣笛換錢
但就最好做下功課同更新下自己套裝
高難度姐係萬魔?
極討滅戰 / 萬魔殿(零式)
星期二更新6.45又多個六根山副本
對傭兵黎講都係一個賺錢既機會
Ps store 半價, 岩岩買左特別版
今次青魔升Lv都幾快
仲可以一個做車頭引怪其他人跟隨齋吸
美版有半價

- Complete Edition (普通版)
- Complete Collector's Edition (典藏版)

入坑選其中一種買就可以玩到最新內容
典藏版多5隻坐騎/ 寵物/ 時裝

- 需要申請SE美帳 (申請帳號時地區揀香港=美帳)
- 可以用香港信用卡 / 八達通Mastercard結帳

https://na.store.square-enix-games.com/franchise/final-fantasy-xiv-online
2.X玩家, 屎忽癢玩返, 學者都還可以, 召喚完全唔知發生緊咩事
學者玩法上悶到嘔 賢者世一
學者唔使用腦玩
係 所以悶 好在學者同召喚個LV同步
玩召喚 岩岩完左2.0
隻寶石獸風火土淨係打得一下?
幾多LV?
學者 90lv先好玩
暫時無咩所謂
玩住追吓進度搵吓感覺先
最多咪學者召喚兩邊轉下, 呢個好似都係我當年揀呢個職起手既原因
最近想入坑同老婆一齊玩,想問

1 如果想一齊玩又唔想兩部電腦,就只能一部PC配PS5?

2 要買兩次Game?

3我見官方寫推薦電腦配置係I7,如果宜家最新個啲I5夠唔夠玩
兩個Game license 兩個account 兩部機
注意license 跟account
即係Account A買左PS5版就只可以Ps5 玩,除非account A再額外買埋PC版License
Account B又同樣咁計要買
Game license 冇得掉亂account用

HD 玩既i5應該仲夠推 要睇埋你咩display
簡單d就直接download demo試
留意返7.0可能改版配置要求會再高d
Thanks

因為最近準備砌部電腦,所以唸緊要砌咩價位嘅機先夠玩

想問呢款髮型點拎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞