[MMO] Final Fantasy XIV Online (51) 23/5 Patch 6.4 | 萬魔殿:天獄篇

929 回覆
8 Like 6 Dislike
終於追完endwalker以後重有冇機會見到Zero姐姐
跟據經驗,8.0就會返黎
暗騎同騎士都坦夠700場
新手到底點賺錢 係咪一定要練生產先得
依家呢d版尾時間係好難賺錢
下次賺大錢時間係7.0開始,依家可以練定
唔玩生產係咪就無錢賺 唔想玩
賺錢有好多種方法 唔一定要玩生產職
但要留意返就算用戰鬥職賺錢都會有各自既難點
例如打魔晶石賺錢要夠肝
打尋寶圖/死宮/天宮/肝島/賣坐騎,要夠運先開到坐騎
打高難副本做傭兵賺錢,你要精通個副本既機制/打法
跟A車打石應該係最快同最簡單
x.3 前每粒賣到10~15k以上
十零分鐘跟足賣晒一車十幾萬
早期勁多人秒殺 中期大家齊裝又係秒殺 冇技術需求
只係坐喺海都望住個discord 轉server 快手入隊
7.0跟車去應該一係大塞車一係LAG到仆街
到時生產/採集石一粒既價錢大約係戰鬥石10倍左右
生產職版頭努力一星期賺既錢夠洗到出8.0
人地就係唔想玩生產
其實我覺得生產職先係肝到爆
仲要睇有冇其他玩家心態爆炸割喉傾銷
頭一兩星期撈到就有 撈唔到就完

到時A車應該塞完
每日跟一兩轉算係最輕鬆滴滴仔儲到錢
版頭A車我諗最少都塞1,2個月
哩隻遊戲個benchmark 係一百萬一個鐘
早期A車可以一百萬以上
地圖一個鐘一百萬

另外就係早期零式都好賺
所以有班人係
三兩隻角色全部去玩坦補咁賺錢
hkbn一到夜晚就開始delay
點玩
趁早轉會
開完vpn都係lag
心淡
開VPN就冇事
舊年HKBN有新聞話想賣盤但最後告吹左
果期唔知係咪為左做靚盤數d Plan平到痴撚線
好似就係由果期開始d質素就跌得好勁
去電訊台搵下POST應該搵得返
有冇人知預購耳環幾時拎到?
理論上即時, 實際上可能要耐啲啲時間先入到你ac
我一兩個星期前喺steam入完序號到依家都未收到
你可以起mogstation度check下
拎到喇 唔該
你係用咩vpn
我用nord轉日本一時會斷線
5月6號嗰晚server被DDOS
斷到傻
以前就係聽人講生產零式出果吓可以搵大錢, 跟住6.0升好晒等fatfat點知好6.05生產賣新式裝差d輸錢 一收工即刻返屋企整, 7點幾開始計返料錢已經差不多要倒蝕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞