[MMO] Final Fantasy XIV Online (51) 23/5 Patch 6.4 | 萬魔殿:天獄篇

708 回覆
8 Like 6 Dislike
zero個feel好les 但佢又對龍友有反應 應該雙殺
撚狗咁撚
玩返成日都唔記得之前啲劇情
而家玩到又‘’改‘’又‘’修正式‘’
撈埋綠毛G落去做瀨尿牛丸咁

4風坦開LB 算鳩數好過
又講真
個極先開左2日
有修改優化都好正常
終於過到 仲差4場先可以換武器
新碎冰戰悶撚到
冇啦, 玩撚完啦, 快D 打完收工算, 唔再對住街場地獄
3場出笛 84都攞到
6.4
今次零式幾正
凈係一樓個踢波都卡一堆人
d天團已經打到去四層 快撚到
有腦死法
腦死我玩唔掂成日都唔記得要換邊 4:4跑簡單好多
第一次追上進度 諗住可能試下extreme先(savage有機會再算) 想問下要點做

Main Scholar
浄係2.x/3.x嗰陣唔識 見開咗有得打就打 先打過幾隻extreme 最後得Shiva係打到熟其他係靠carry

想問下啲人會expect啲咩 啱啱好ilv630玩唔玩得 定係要640 洗唔洗入滿materia 係唔係一定要食道具之類 (假設打街場)
係唔係先去stone sky sea度練 同埋healer有冇特別要注意啲乜
我跟連GCD,rotation之類都唔識 跟依個網學夠唔夠? https://www.icy-veins.com/ffxiv/
同埋應該話我要expect啲乜
玩腎者啦. 640 入容錯大好多, 好多野唔洗1HIT 死
以打街場為基準既話
最基本食飯 安全孔入滿石, 盡量提高自己裝備iLv
入場前可以睇攻略預習下隻boss d機制
又或者睇下d玩補師既片參考下人地幾時放減傷/點補血之類

推薦睇Balance
點配裝, rotaion之類d精算師都教晒你
https://discord.gg/thebalanceffxiv
healer練習可以去打下unreal練下手先
今次unreal機制簡單
係隻王比較多對tank嘅AA同TB
unreal ilv 565 唔使太擔心裝嘅問題
再唔係可以去24人玩下先
healer打木人冇咩意思
extreme 唔駛
630入就得 飯有閒錢買上版610既玩住先就得
因為極 如果過唔到
多數唔係因為唔夠力唔夠血
而係錯機制或真係錯rotation
多謝前面巴打意見 試咗幾場extreme

unreal同extreme街場差唔多排唔到人 PF又唔識日文費事打搞人地
排街場個first phase同final phase係喺邊個位分? 驚排錯隊搞到人 定係其實冇人會排practice?

最遠打到用Eventide Fall/Triad個位 睇片感覺唔難但係玩起嚟成日唔記得要留意下一招
頭一兩日大家自律揀
而家如果你未clear用duty finder排有d難度....
應該揀final phase 先會有d人 (而家應該大家都係亂㩒)
elemental 英文場. 都係用日式打法
其實唔玩生產唔去market 買裝個 ilv 係咪唔會追得切高難度要求
只可以每星期刷盡果450 典石同係萬魔殿roll 下
都要幾個星期都上到高難度要求
到時個個都已經打完
仲有冇其實方法上ilv的?

BTW 以前大約2年一版
今年吉田忙住XVI
23年過左一半都冇7.0消息
當Q4出,7.0睇黎都下年Q2了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞