[MMO] Final Fantasy XIV Online (51) 23/5 Patch 6.4 | 萬魔殿:天獄篇

708 回覆
8 Like 6 Dislike
更新完又要做守門員
無呀,你咁玩咪等幾周後先去跟零式
理論上固定團最快都要8周先畢業
我諗起碼呢兩個月都會有團
你指零式? 同埋你本身iLv幾多?
其實零式頭兩層既入場要求係新式以下
一層: 630
二層: 635
三層: 640
四層: 640

只係衝早期零式既一般會當著全套新式全禁係入場卷
本身個機制就係預你要花幾個星期去換齊d裝
想快可以開傭兵團買晒人地d箱

新資料片依慣例都係起FanFest公佈
最快都要7月尾先有消息
而家625
琴日reset 左呢幾日應該可以又roll 下萬魔殿up多2,3件上去
有諗過試下自己生產640
不過之前隻生產同採集都只係hea玩用黎過蠻族拎座騎傢私
而家儲緊紫幣諗住整套620生產裝先
620生產裝仲要全禁先整到640戰鬥裝
同埋呢個過程都花唔少錢

如果本身唔係打算長玩生產既
建議直接買640戰鬥裝 or 買齊料請朋友幫你整好過 慳好多時間
原來香港真係好多人成就欺詐

=> 第一團首月團,
1. 一個人自稱龍詩過關, 龍詩HIDE LOG
2. 兩個人自稱龍詩過關, 只過關一次
=> 第二團首月團
1. 一個人自稱龍詩過關, 龍詩HIDE LOG
2. 一個人自稱龍詩過關, 亦都係過關一次
3. 一個人自稱TOP過關, 亦都係過關一次, 非常懷疑係用AM 過關

兩團有一個共通點
睇佢地打一陣就知道技術好有問題
好明顯首月都唔會過到

有咩意思? 見光死
真 唔整唔買都要幾耐下

一開始連6.4主線都打唔到 搞到要返去24人度刷 然後到8人場又唔夠級 再去刷幾件625

想去打extreme又要630 左砌右砌 用舊典石換620加24人道具換630 萬魔殿又刷幾件640 再用兩個禮拜嘅典石換650 先啱啱好夠級
呢d一律建議開名練舞
已經開左. 絕團會已經好多人知. 有人玩野一定流出公海
依家一套640都係200萬左右
買完一套走去練下頭三層再賣箱 都賺返全套既錢有凸
快過你咁樣慢慢換上去
tataru helper 可以日轉中
要過幾多次先叫過關?

絕團會係咩黎,係咪要好勁先入得
我成副身家都係200萬左右 仲要練咗幾日極都未過到
不過啱啱又reset咗禮拜 已經換到有637 如果極刷埋把武器好似就639定640
其實想一開即打唔靠生產又唔靠買
正常要上版零式打定裝 解限後任打 入刷log果d party直情roll都唔駛好快可以齊
咁樣已經iLv630 已經夠入第一層

有時間既第一個星期打新版ex 拎645武
普通第一至四層拎兩件飾品加一件左邊 共三件640
果個星期打滿450石 真首週零式開波時再打450石 再用石換左邊一件650
咁樣iLv就會636夠入埋第二層

然後如果運氣好歐洲人零式clear時每層中一件 將兩件630換做660
咁樣就641左入晒了
打日任升到第一個職90lv
因果神典石 限每星期450
係唔係已經要個個星期刷定?
定係升左其他職先會好啲?
如果想打零式每個星期打爆佢
如果短期內冇興趣打, 可以唔理會
零式係唔係一定要背哂走位果啲?
係既話應該就未必會打零式
掉番轉諗,唔駛記走位既副本亂行都過到
咪好悶零式值得一試既
基本上係背書音GAME
即係我又唔係想亂行都過到咁樣

而係唔想好公式咁 好機械人咁

即係好似 第10秒就要去a位 15 秒就要b位
20 又要唔知做咩
有條固定formula 去跟住做 set 死哂

如果係多啲 隨機應變 考多反應之類 就會想打既
咁無,FF高難都係背書
唔只走位,你輸出用嘅技都有最佳解
打多左會發現每一場打技能都係一樣,
走位就有可能因應王出技有唔同但都多數係2選1

你想要隨機應變可能要去wow先有,兩邊副本體驗好唔同
咁你去打絕omega啦
好多隨機性
舊嘅2.0 極蠻可能會比較係你想玩嘅嘢
3.0打後無論raid或者極都係固定時間線做相應處理
如果自己唔做生產 最易嘅揾錢方法應該係
打日任攞20白色tomestone去換素材
依家應該都仲做到5000蚊舊
睇邊個價高換邊舊
patch day嗰果禮拜萬幾蚊舊
賣左成千萬返嚟
其實零式係10秒你要按boss/隊友點做去a 或b或c位
15秒就按上次再睇去d 定e定f之類
20秒就炒埋一碟要你再睇咩位去邊咁樣
而佢每版都嘗試搞下新花臣(或翻炒改)
死背係過唔到既

而果d個所謂既位係攻略班諗出黎大家共用等大部分玩家唔駛開場傾十分鐘點打先開到波

如果你識到夠8個人自己固定團攻略係可以有唔同打法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞