[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#106

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
2k筆直24吋有咩推介
想有120hz
新手 不喜勿屌
睇嚟大陸Gimmick嘢都係算了。。。
70cm我覺得會起粒
最高ge

近排俾啲外掛狗打到落lem
我csgo只玩死斗 1080p60hz, 同免費版
死斗咁多掛機狗原地轉,好無癮
valve 又唔撚俾我玩csgo2 屌
玩正常場,我一開波冇耐就死 次次都捱唔到幾分鐘,要睇人玩,仲冇癮
成堆ct awp/camp 狗瞄撚住個入口
主要玩ps5 買4k 60hz 定2k 144hz 好
4k60hz
PG32UQX 貴 冇hdmi2.1
NEO G7 曲面
NEO G8 曲面
X32 FP 貴 多BUGS

到時再睇有冇新MON出
50-90cm 動態深度
80cm以上比較好
全港得aoc q24g2
我枱深70cm鬆啲用落都接受到,
會打下機同睇劇,拎嚟打rpg game係幾正,打lol呢啲就要較返視窗嚟玩
印象最撚深刻係用c2開左套rion嚟睇用唔返細mon了
我掛牆 厚5CM左右 張檯就60CM深 唔同用途唔同距離
打ELDEN RING 就坐後 眼距應該有100CM以上
打LOL 就較視窗2560X1440 眼距應該有80CM
上網睇片打野 眼距應該有70CM
想買個29-34吋4k mon (ultrawide / 16:9)做主mon
主要想用嚟做自己porject, 寫下曲 可以拎嚟打埋ps5/Xbox最好
本身有隻普通 24吋1080 mon 打算做副mon

Budget $4500內
人左外地 只係會bestbuy/amazon/newegg買
張枱深度得60cm
inzone m9依家先係香港賣
其實張檯深度嘅最低限度冇翻70-75cm (仲要最好係掛牆 / 貼牆裝)真係唔好諗42吋睇壞眼……我張檯55-60cm,視距65-70cm都覺得27吋啱啱好,32吋係都叫睇得爽嘅最大可接受範圍。
我想要29-32吋炸
張檯60cm深嘅話最好掛牆裝32吋我個人認為真係最好體驗,否則計埋個企腳浪費咗啲位導致成個Mon近咗成10cm……我就覺得視覺上有啲逼了
我用monitor arm 做wall mount
Based on the requirement,有冇mon 推薦
掛牆 真係慳好多位 Mon下面又可以放野

$7999
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞