[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#106

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
搵保養
Miniled坐太近好似對住火爐咁 好熱
想問吓asus既vg27ac1a點, 我見佢價錢平過早幾個post巴打成日講既msi mag274qrf
幾千蚊一隻既27"-32"執相剪片mon有冇介紹?
想買兩隻左右dual mon咁用
有時真係想有三隻mon 做野方便D
張枱 90cm 深, LG C2 42 定 48 好, 打機 文書用
我試過插內顯嗰位無畫面出,我要點樣先試到?🙏🏻
你用咩u
保守42
進取48
文書48會好辛苦,太曚
4k會矇 代表唔係用緊最佳視距同縮放
你好, 我底板係ASRock AB350M Pro 4, cpu 係 AMD Ryzen 5 1600 six core 3.2 GHz, 同埋display card 係 Geforce GTX 1060 6GB.

唔知點解我係BIOS入面到無得選擇用內顯出畫面, 佢選擇個位係固定左 (用display card 出書面), 無制比我按?

試過拆左display card, 直接插內顯個位, 都係無畫面出.
1600 無內顯
咁我咪唔知係display card定mon壞?

部電腦通常開機無事, 係開左陣先會花畫面
咁又暫時ok, 琴晚用左幾個鐘, 用隻手特登放近就feel到有d暖. 不過附近有風扇吹住.
想問如果budget 4k,想組4k mon,係工作室用,應該寧願買dual monitor定係一個大mon好啲? 同埋有無心水推薦?
都係味精野黎姐
要set C2都可以set d味精出黎
其實而家LG個panel首要解決既係唔均勻 pink tint問題
特別要黎做電腦mon既話好覺眼
G3果個新panel唔知有無成功解決到
算法更新 c2應該set唔到一樣
玩咗一年TV 發現味精係好重要 色準唔一定靚 SONY都係咁話

均勻度問題 我覺得白底先留意到 其他色唔係好覺
唯有試下插落部電視度睇下有無事
不過1600都有幾年貨仔,係時候換新機
想問下vg289q點樣自動detect邊個輸入
平時電腦用DP,PS5用hdmi
但每次就算PS5熄機再開都要人手將HDMI轉去DP再轉返HDMI先有畫面
同理就算轉PS5熄機轉電腦,都要人手將HDMI轉DP
二千元唔打機
淨執相,27"有咩推介?
有無 C2 settting 參考 , 剛入手 c2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞