[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#106

1001 回覆
3 Like 4 Dislike

GP27U就算有bug ,揸住mini led,仲要平2000,sony番屋企訓教啦
何來的自信?
太遲啦
想買隻2k 高Hz既有無推介?
平時主打FPS game多 預$2.5k内
目前睇啱LG 27GP83B-B 或者MSI G274QPF-QD
我都係用Wall Mount
不過32吋我都仲觀望緊依家用緊27GP950-B
應該會等4K高Hz OLED / Mini-LED出先換
真係啊本身已經唔多位…唔掛牆真係好浪費好逼
c2 42啦

4k mon=交智商稅
又唔係咁講好似我呢啲人咁如果屋企無位裝其實真係冇計......不過我同意嘅係如果焗裝27/32吋螢幕但係又Aim離譜價位 (尤其係呢部SONY INOZONE M9真係完全唔值) 就真係有啲反智嘅呢啲Size一係等高質OLED / 靚又多分區嘅Mini-LED 4K高Hz螢幕,一係就買$4K樓下e.g M28U嗰類
唔係講笑 我用依個價買C2 42
42 oled mon 係貴過tv 有冇人知點解?
係TV平
TV年年出新款
舊款好快就會減
MON個周期長好多
所以TV抵玩 畫質仲要靚過MON
Rog信仰價
phlips個42吋都過萬
哪兒來自信
27 vs 42吋
定位唔同
42吋OLED TV 暫時得LG,SONY ?
ROG起碼都有整heat sink
咁c2原價都萬二
pan記都有 不過冇行貨
Sony賣調校同售後
不過lg賣得平d都好正常 用自家panel應該慳返唔少錢
俾多一倍價錢賣售後同調校我就覺得……真係各花入各眼了我自己就唔會睇得落眼尤其依家啲27吋4K 144Hz螢幕越嚟越平。如果你話$5K我都覺得OK,$8K真係咪玩……
sony賣售後sony售後出名咩壞都成日話唔計
係架咩
我睇咗好耐電視post
保養最好係sony
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞