[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#106

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
之前喺ptt定唔知邊度見到係hkc做的
XG32UQ
水貨,要淘?
係咪就咁DL佢個ICC檔就得?
返去再研究下先
唔該巴打但貴得滯sorry唔記得講筆直,本身諗住3~4千蚊左右,係咪太低筆直
MK32UGSC2
小小分享
入手左27m2v啱啱開箱

default色水望落有層filter係度咁
細screen係macbook pro

開hdr隻藍色奇奇怪怪
無得自己再微調(第一次用hdr mon 唔知其他係未咁?

最後熄hdr
自己稍微調整下

今晚會再駁windows試下

升降旋轉個d無咩問題

佢個光源感應好撚敏感
我電腦枱係窗邊
窗簾有些少少郁亮度就會變
特別我開風扇嘅話直頭不斷咁閃
所以我熄左個功能

個mon明顯摸落熱過我之前個cheap雞mon
miniled問題?
我個電子溫度計無電
唔願落街買check唔到實際有幾熱

變壓器好大舊
中間係我之前個mon
當然係屋企問題唔大

最後個背真係好撚厚
screen bar雖然仲用到但我覺得有些少勉強
你張圖唔係HDR格式
你去YOUTUBE搵HDR片
同埋右下角齒輪顯示HDR先係出緊HDR
我自己用sdr mode
或者gamer 1 mode six color個度 每個顏色既saturation都較到40
會好少少
gp27u關左電腦之後粒mon燈係咁閃,除左關mon仲有咩解決方法?
btw,個六角真係好晒位
唔好意思,第一次買有hdr既mon
我手動開windows hdr就畫面好淺好白
係咪要睇有hdr既話片例如youtube會自動開hdr?
M28u 同 mag281urf 邊個好
買啦買啦

電腦版youtube要手動開
太細啦,唔係好啱睇
如果想買個mon 連MacBook 同埋xbox 應該買邊隻好
S2722qc 得60hz 唔知夠唔夠
ching食開大波妹?
有冇27 120hz以上 2k 曲mon推薦 3 4000

g27cq4 e2 好似唔錯 但咁平先1799係咪有咩問題

感謝
屌佢老母innocn 好用唔用,用銀色外形
佢用黑色我買2部添呀
冇計,大陸平MON miniled得佢有港行
請問仲有冇咩大陸cheap miniled牌子在港有代理行貨?
2K 165 $1799其實差唔多
Acer, AOC嗰堆都係2千下
自己噴黑佢
s2722dgm

g27qc 都3000幾 其實係咪有咩特別
msi 唔係都係大陸廠貼牌咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞