[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#106

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
確實24基本上搵唔到 唯有放棄

27 2k 120-144 曲面有冇推薦 都係5000 以下
9k內 32” 4k120up 未諗買邊隻好
電視42吋有OLED 4K 120HZ都叫low-end咩
單電視計,42又真係成日俾人cut功能
近2-3年先出返少少中級貨好似C2咁
但係整體咁多牌子都冇點係40吋發力
就算C2 42對比同型號大呎吋都好似cut左唔少位
cut咗光度
其餘幾乎一樣
cut光度應該係尺寸限制 唔係特登閹
想問下zowie XL2566K好唔好用攞黎玩fps game比較多
其實過都咁耐都淨係得廿巴你會用內置app睇片
你講算法冇用
我都想買 360hz版 但display推唔到
駁電腦用標準mode都有
不過電腦HDR多數唔靚
32" 4k 144係咪M32U最抵屌
睇你追唔追求色彩,呢隻唔係MiniLed
想問如果32-34" 除左GIGABYTE M34WQ 重有無其他更好選擇 依個budget
miniled好似貴好多
貴好多,仲要無乜Choice.

Neo G7 G8
Acer X32FP
仲有其他貴到飛起既。
所以應該唔考慮 就咁睇好似真係M32U最抵屌
京東方好似年尾出32" 4k 4608 zones
如果對HDR有期望就冇得唔上mini led BL or OLED
其實你用game mode都有DTM算法
都有增強畫面
用緊asus vg289q, 換咗4090想上4k 144hz, 如果唔開HDR, 依幾隻邊款好啲?

asus vg289uql1a
lg 27gp95r-b
samsung ls28ag700

見上面巴打推LG, 見個價又平過asus同samsung, 惟一係諗緊要28吋落返27吋, 不過應該都分别不大?
玩得起4090點解唔玩埋HDR
HDR靚好多 係新世界
依家個mon開過黎試, 靚係靚咗但覺得太光
Display 要去到咩先推到?40系列🤣?
用3080
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞