[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#106

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
用緊27g1s
INNOCN最近好似有隻2K 240Hz 做緊$1999
見到呢個價錢有240Hz狗衝買咗專玩Apex好正冇後悔
ZOWIE XL2566K 屌唔屌得過
咩型號
我都睇到呢個 同埋佢有隻4k 144HZ $3000 好似幾吸引
如果筆直有限 hkd4000內
宜家買dell 2722qc 係咪好不智?
平時都係上網睇片 唔做graphic野/剪片/打機
C2唔算灰嘅
只要SDR 用返sRGB就得

如果
SDR用P3
HDR又用P3
咁HDR就會相對灰
因為SDR過飽和
送比人
香港真係要多啲競爭個價先會跌得快
用緊xl2411k 想平平地買多隻雙mon但又買唔返同一隻
csgo呀,lol呀,mhr,mhw呀之類夠做啦
雙mon都tn做咩 買ips仲好啦
有冇用win11
我都有留意 neo g7 都有減 大概8900hkd
係唔係真係好易自爆? 同埋samsung panel 係唔係冇咁好?
係neo g8 先啱
g7 冇減
幾時先有 24 4k 144hz ips既mon
innocn既mon係咪色彩同其他牌子既mon有差別。 係2000fun 睇27g1r, 好似冇其他mon咁鮮豔光亮
60hz都好似6年冇新款
Google完好似冇乜人爆neo g7/neo g8
不過一爆就total loss 保養唔會理你

佢塊VA panel幾乎係最頂級 快過唔少ips
Neo g8背光延遲又低

不過三星lcd廠賣咗俾大陸華星
所以呢名義上係華星panel
想入手ViewSonic VX2781-4K-PRO
呢部panel質素點睇?
G8 oled 後日有貨 好想快d到
希望快D有34 ~ 40inch 以下既oled
C2真係太大 (雖然放得落, 但視距得返80cm)
想請教下用c24 2嘅巴打
我好想換呢個mon
如果張枱視 距得500 mm多啲
係咪可以收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞