[PS/XB/PC] Resident Evil 4 Remake (13) Ada你幾時嚟啊?

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
換咗盔甲RPG都炸唔死 你話呢
點卡
又快又硬
真係玩死手掣黨
唔關事 鎖匙 壞lift 同leon互動cutscene 可全skip
一開始校大鐘可直達地牢搭lift落去拎章
拎完上番黎經圖書館就可上番去leon到
佢會自動開俾你架

因為你如果你一見到攞盾牌個鐘就落去攞盾牌先嘅話就會喺盾牌嗰到放低盞燈

冇盞燈就冇得喺個圖書館嗰到扭條樓梯落嚟(CQBR嗰邊嗰條),即係攞唔到抽鎖匙,即係撘唔到𨋢

如果最後上去嗰條樓梯唔會自己開嘅話所有攞盾牌之前冇扭條樓梯(CQBR)嘅人都會卡死哂
你應該係無再上多層所以卡左

開鐘落樓下—>搭𨋢落有多騎士嗰個黑房到拉燈—>開門入聖殿解日月星謎題拎盾牌—>穿過班騎士上番去—>穿過圖書館再上多層就會到用盾解嗰個集

由頭到尾其實唔會去到放燈放樓梯落黎嗰邊
樓梯嗰邊只係用黎拎鎖匙幫leon解寶箱同CQBR

161拍埋去185同169兩兄妹真係好細粒
唔係,正常嚟講係要CQBR嗰邊攞咗鎖匙先,跟住開𨋢,上去解第二個鐘,再喺條最尾嗰條樓梯嘅暗門扭嗰掣先可以開到圖書館上去嗰道暗門

但係如果你直接知第一個鐘嘅答案就落去攞盾牌的話道暗門會自己開
比啲面miss basketball star 啦

西裝手炮
印象中淨係比迷宮嗰3條友帶走緊嗰陣 無視既話會輸
試過唔行近啲叫佢走,自己去開門會有cutsense 俾人抬走咗
Rebecca跣得好撚搞笑撻地滑到咁?
我呢啲手痕嘅契弟
每次見有點就買嘢...
其實本身都有剩啲
但係爆咗之後開咗一堆嘢
就爆買咗...完全唔記得咗要換武器...
屌那星...而家快快手打次輔助通咗啲容易嘅挑戰先...
我就係模型撚...
BOSS同角色全買
兵仔就沒
得閒就碌來碌去睇佢哋啲PHYSICS
啱先過咗一周目
STANDARD B
故事過晒囉
攞咗無限刀
貼腳刀仔
佢打都打我唔到
攞咗嘅無限武器係咪只有喺二周目先用到?
新遊戲得普通版?定都有?
solo 俾怪圍住劈都無事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞