[PS/XB/PC] Resident Evil 4 Remake (13) Ada你幾時嚟啊?

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
真係好睇彩數
我出去買個外賣半個鐘,跌左五六隻
原版pro一粒tmp都stun到一個ganado
所以用佢黎扭過啲人係speedrun神器
remake你試下玩pro拎枝red9中兩槍headshot都照撲埋黎
城主我用手槍+散彈,不過得第一round要打都不值一提

尾王我都係主力散彈,loop到第3轉後腳嗰兩隻眼可以手槍一槍爆眼,去咗頂位就用sniper
其實幾好玩,但爆機可以賣走晒啲嘢all in火箭炮,搞到浪費晒個設計

Krauser全程都係散彈
練到知佢邊啲招可以parry,再揾空隙位開槍就開始識打
我見speedrun係一個空隙位killer7連射佢頭就死撚咗
其實HC同pro敵人設置係一樣
Pro的確係係好feel到啲敵人係好aggressive
基本上你見到佢觸發到佢佢就會即刻跑過黎
不過我打左4輪所以啲位記哂預先一發火箭炮

另外有啲位感覺上多左敵人
最記得HC/Pro同Normal/Assit最大分別係例如係
1) Ashley solo係黑房拉4盔燈嗰到啲屏風擺位唔同左,多啲倔頭路
2)打完城主坐艇條路會多左兩隻盔甲
3)14章尾跑去祭壇前搵ashley嗰啲大斜路會多左隻豬,加埋二樓嗰隻前後有兩隻

比較印象深刻係依幾到,有其他請補充
頂 黃圈果把槍真係正 一槍秒晒全部人
btw 新版冇得登場
22世紀殺人網絡咩
個個奇洛李維斯上身咁
聽住先
犀利到會引爆埋炸彈線
木箱 木筒 窗玻璃 全部都爛晒
水池二樓hc企齊晒人
祭壇前二樓嗰隻豬戇鳩嘅,可以對面看台sniper佢
終於到佢打pro s+
https://youtu.be/0zSltyI7Tws
你講起高醒起,黑水池二樓一個露台位會有兩隻弩手
同埋全部手會好短時間內射兩箭,試過比佢地連技
4) 第五章夜晚廣場多咗件牛佬
5) 好多puzzle唔同咗 (見ada嗰到嗰4塊牌, 城堡大堂吊燈嗰到要射嗰兩盞燈唔同咗, 四把劍嗰到多咗好多盞燈, ashley部份個鐘唔同咗時間)
6) 最後水電單車少咗好多秒倒數
ashley換咗盔甲,佢solo個part會唔會死?
6章雙電鋸前個寨地下多左兩條八婆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞