[PS/XB/PC] Resident Evil 4 Remake (13) Ada你幾時嚟啊?

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
村要快行同埋做商人任務要快,就得
之後係城堡同島都係打字機衝住去
就算剩返好少
你都可以speedrun過去用十零分鐘
打晒十二關
即刻有幾個底可以比你試
我呢啲手掣黨打到忟,我寧願打多幾次唔同難度嘅周目算,起碼有成功感
仲要一路殺一路補返啲子彈俾你
但你過到一次Pro S+ 即係前面所有周目嘅獎勵都打哂咁濟
除咗人偶同寶物嗰啲之外
No Bonus攞Pro S+係個人成就嚟

利:自虐型玩家
係嘅,但依個做法啱準備玩二週目嘅人囉,我玩左4週個主save最重要係啲錢呀晶石嗰啲同埋upgrade好嘅槍嗰啲野

所以依個save bug最好就係
一週目assist 正常玩,齊人偶齊寶藏,最尾再用噴霧大法
二週就再assist買無限rpg+speedrun 5:30+15save
三週開玩就已經齊哂甲突突突同手炮+雞頭貓耳嗰啲
有必要時勇武可以接受
原來easy手槍刀都唔係容易
打左手同城主有啲煩
我連埋唔同商人講野同唔補血一齊解
差唔多所有boss 淨係可以頂一下
唉屌
我作為PS5手掣玩家玩咗一個星期傭兵模式先至喺村莊地圖全角色全S++真係玩到隻手都斷……攞條命嚟玩都仲要只係啱啱好一百萬分另外嗰兩個地圖完全未玩過唉……
我始終覺得白金最麻煩嘅地方就係打靶
城主未打唔知,但左手冰柒佢3次狂射已經收到佢皮
唔補血先難 前面你扣得太多血打克勞瑟難打到仆街
尋日用standard 試過,勉強4個鐘內爆機

assist應該入城堡一換到劵就全部寶除左王冠唔順路既就要skip
拎貓耳用三連射果把手槍突突突當tmp 咁用
而家先發覺手槍刀等有貓耳再解最好

matilda 勁到著火
你唔同埋手槍刀一齊解krauser跟本唔難
二周目玩assist 諗住解手槍/刀仔 + 唔食藥
雙爪前扣唔多過1/3 ,玩完雙爪剩1/3
諗住可能要玩2.5 周目
點知捱下捱下又俾我攪掂

係少校phase 3 死十幾次先過到
其實個自動回血係點
非戰鬥情況下由紅血變到啱啱黃
綠血唔會回,紅血再戰鬥完左,會回到剛剛綠,可以正常跑
通常可捱兩下
啲雜卒著撚曬甲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞