[PS/XB/PC] Resident Evil 4 Remake (13) Ada你幾時嚟啊?

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
咁唔洗特登為左粒金幣去打骷髏頭了
咁就好 可以慢慢摸
升到lv3
好似lv4 先可以7-8發ko
如果我無記錯 (因為一時間諗唔起) ,有啲遊戲係咪轉咗語音,
角色講嘢個口型都會識轉返啱? 唔知我有無記錯⋯
今次我都好唔鍾意 Ada 嘅英語配音,真係好唔夾個人設同個氛圍,
所以試過轉日文,二嚟又想聽吓日文 (重玩嗰陣都多返份新鮮感) ,
不過見到角色講嘢嘅口型都係跟返英語,就覺得好出戲,投入唔到,
結果都係要轉返英語硬食。
如果真係有呢種技術,希望C社日後都會加埋入去遊戲度!
至少日語嘅口型都會識跟返啱,雙贏局面!

PS. 等待Ada 模式!
唔小心自己按咗負評⋯

補充返,日語本身都配得唔錯!
資源重用其實就唔剩只係啲好表面睇到嘅位嘅

好似今集嗰啲木屋、花花草草之類嘅嘢,build model都可以用返晒同一堆素材嚟整
但re4個tone同8雪景唔同,已經可以整到完全唔同晒feel出嚟
或者好似城堡嗰啲傢俬、擺設之類,應該又可以用返8
仲有買武器個system,背後啲算式點樣行,應該又係做少好多嘢

capom其實好興一雞兩味
隻恐龍game都似為dino crisis remake鋪路
只能講以前既編劇比較中二病
以前日劇都係咁
依家睇番會唔夠時代感
我NG HC玩第6章未解到lv5
暫時最盡lv3
全擊破都有成就,不過有某幾關唔算話好難
你拎到全s應該都好易練到

全代幣手掣嚟講有幾關都拎到嘅,但做嚟都係for多幾粒coin抽下扭蛋
想抽蛋就allin尖石
1週目第4抽ggg就出跑+8%
Re2r嗰陣應該都識跟㗎喎
Re4r我冇轉去睇啦
我記得睇佢credit位係英文以外嘅配音組都有做scan之類嘅嘢
用咁大量ge資源製作ge RE engine, 依家到收網時間,
恐龍真係唔洗驚, monster hunter大把骨架直接使用, 改下動作換下皮就搞掂
(RE3 追跡轟龍就係最好例子)
尖石用嚟試table,之後見到有值得拎嘅嘢就打靶場s拎coin
始終尖石仲有價值嚟換券,打算全武器都專屬升級
Ada 個英文配音已經比人炸到熄左comment
而家佢話你D 人係racist 都痴撚線
https://instagram.com/lilygao1?igshid=YmMyMTA2M2Y=
dino crisis 個問題係個故,第一集正但後面個集就沉左
繼續炸緊
全部都係屌緊lily 唔好將自己做得唔好ge問題拉去racist到講
玩得多傭兵深深體會到今次主角判定有幾渣
敵人跑過黎射腳仆街撞到出硬直 爬梯有敵人跳落黎會強行跌返落地 同時翻窗口又會推返轉頭
唔係好似,係肯定
打pro s+ 會出跳埋hc同standard s+
即係一野拎晒貓耳雞頭狼尾

但打hc s+唔會跳埋standard s+
所以先叫d人唔好咁無聊開hc s+玩
我係一周目未打過靶
見仲有幾粒尖石就買咗三粒金幣
一抽就中咗跑速+8%
我一周目就抽到哂散彈槍,教徽,熊仔,ashley
教徽係咁出..唔知咩事
見巴哈仔話可以用save bug 透過輔助難度拎專家S+
要PS4版先得
買咗PS5實體表示皮已收
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞