[PS/XB/PC] Resident Evil 4 Remake (13) Ada你幾時嚟啊?

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
痴線...果個公園剩係一條直線再上橋
完全冇野打冇設計地圖....
PS5版
我用刀仔吉唔碎d古董碟
傭兵同多衫換都冇咗真係不可接受,尤其後者都唔係咩嘢資源問題
成隻remake得公園嗰part叫做合格
sor打錯 係醫院
仲要明明成個raccoon city應該都係喪屍
去到嗰度一隻喪屍都冇,成個死城咁(明明地底上嚟之前都有㗎嘛)
用返RE2個地圖
都可以鎖鬼晒d門
動物?但我唔見嘅,可否出個dlc解釋下?
係劇情上行到嗰度落咗閘佢入唔到去
個介面成個demo咁吹撚漲
本來唔係奸架咩
舊牌係d門釘晒板,起碼條氣順d
總有啲路塞住咗
好似一開頭電塔嗰度,去到俾nemesis用火箭炮追嗰part,唔知做乜會有車block撚咗嗰隻門
死城咁款都仲有人揸架車去嗰度,勁唔合理
新版好似跟返leon入去前鎖咗嘅門?其實係合理啲
好似武器房原來係carlos 開
同埋明明3樓都爛咗牆,佢都冇解釋返點解
出之前啲人仲估係nemesis做
大炮我開頭唔識過,原來有兩支隔離係有爆筒,跟住又可以提早升個大炮上去,呢度唔難
黑水嗰度連戰未開打
有?下次我留意下先
Ashley受傷時我睇過條片硬衝橋博出event失敗,Ashley被捉,之前我過守城前條橋都試過俾牛頭人咁搞過
今日switch玩返舊版bio4 pro mode一周目終於爆機
新版舊版對比難度的話我覺得

難 > 易
新版Pro > 新版Hardcore > 舊版Pro > 新版Normal > 舊版Normal = 新版Easy
舊版Pro的敵人AI我覺得聰明過新版Normal/Easy
至於新版Pro/Hardcore簡直可以話係另一個世界唔可以用Normal/Easy/舊版bio4的思維去玩

但係論子彈緊缺情況
新版就算只係normal都有少少緊缺feel
反而舊版Pro去到後期個gip已經成大堆子彈去到城堡中後期已經可以盡情無雙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞