[PS/XB/PC] Resident Evil 4 Remake (13) Ada你幾時嚟啊?

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
梳真係無玩過
第一次接觸就已經係舊bio4
打完尾王其實有冇野拎錢都唔出咁cheap

想keep ada支火箭炮賣又唔得
玩完隻re3真係玩到我ptsd
未出2nd trailer前諗住

然後10月出村廣場打交嗰條2nd trailer
開始覺得今次有誠意同認真番 唔係re3咁鳩黎
2月再睇埋3rd trailer同流出嗰啲gameplay都幾肯定今次係無得輸
巴打玩到邊
12關S晒未?
呢條3rd trailer今日玩完過後都仲J緊

覺得佢剪得幾完美下
仲記得兩個月前第一次睇嗰種震憾
邊到呀,幾週目都block?
玩完4周目pro S 呢幾日少玩咗
hea玩5周目唔用草中
其實點解 RE3 會整到咁
其實教主勁咗
舊作係1on1, 炸彈炸眼都暈
今集會叫蟲蟲,炸彈炸唔到眼(可能得,我廢), 又跳到中心用狙先方便啲
諗番原來舊版礦車前嗰part都cut咗
(leon啱啱打完蟲洞落地底)
連帶cut埋兩個dr salvador
打少兩個電鋸佬
(不過remake加咗個電鋸婆係礦場)
最主要嘅場景都係神還原
其他有大執/cut咗
叫蟲蟲係送資源畀你喎
都係俾佢自己踩死晒

不過一下狙擊槍都爆唔到眼又真係幾惡
真 起碼過九成既景係真remake
其實最初睇trailer嗰陣我諗起re0啲水蛭喪屍

尋日練咗陣pro,雖然做唔到好快,但保證過到
一開波中心白點高過條魚少少,方向偏右預判咁掟,因為佢會同你鬥力
掟中晒應該可以中到11下左右

之後佢會遠距離游,掟唔掟得中就真係睇你技術
再衝埋嚟,遠可以掟一下,近可以再補多一下
之後佢會跳出嚟,要學巴打們話齋要偏右咁行,跳完又可以偷到雞兩下

再之後都要keep住偏右行,因為會跳出嚟,有時仲會連跳
越後就越難/少上水,所以最好一開波做到晒我以上講嘅嘢,廿幾下左右佢就玩完
你用咩嚟打佢同咩難度先
尾王唔算垃圾喎,佢收起咗兩隻眼好難瞄,之後又會跳到最頂郁嚟郁去,唔係pc撚又係好難瞄(所以仲要問埋用咩機打)

當然同樣難度嚟講城主真係勁好多(前題係唔用蛋)
Budget問題啦,有心唔投資落去
但關卡設計都整得差,呢方面其實唔算資源問題
成個nightmare, inferno設計又為難而難,唔理合理性(即係唔似re4r嘅hard同pro咁佈局敵人)
仲要啲成就冇挑戰性可言,製作人主動減低重玩性嚟引人屌得佢勁啲
有啲唔明
如果一週目升爆好多武器
咁二週目以NG pro S+爆機解鎖嘅嘢咪唔同一週目同一save 囉
即係我三週目唔可以用一週目升爆武器同二週目貓耳一齊用
礦場都有兩個電鋸佬+婆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞