80後見證咗好多嘢

666 回覆
3093 Like 134 Dislike
不知不覺間
Lol啲kda
老屎忽
點解唔早多十年出世,80打後係食正前人嘅蘇州屎先岩
死老嘢
你啲名係咩事

長期急屎 唔想瀨屎 搖擺賓州 長期屙屎
我果陣都細冇咩真係體驗過
(而且個人都比較摺)
大部分都係聽返黎
你講果啲好似要再早啲先會比較多
80後個年代已經少左好多(當然都仲有少少既)
見證過東莞盛世
好同意
無對 戰爭幾時都有 差在係咪大戰

科技圖 真係80年代由淺入深 睇住
30405060708090都睇到啦
我成日覺得80後係真正analog同digital交界位
真係兩邊嘅嘢都有接觸過,又食正咗成長期

聽落好似打j咁,但你諗下你童年冇ipad iphone、電腦嗰啲係爭幾遠
85年
巴打你閱讀拎U定太自卑咋,人地都係講下自己經歷過啲乜,00後咪一樣可以講經歷過社運武肺,年年都有大事件架啦
80黎見證影響最深遠應該係互聯網既出現?成個生活模式改變哂,見到你講2R出浴照真係R撚哂頭有咩咁特別
80 後同部份90 後應該係同互聯網一齊成長既一代

由小學開始,唔係個個都用過電腦
第一次去英國文化協會用win95 上網既震撼
到中學突然全面普及,差唔多個個屋企都會砌部
仲要用黎交功能

web1. 0, web 2.0, smartphone, etc.

同新世代一出世就活在互聯網既世界好唔同
我地係見證住世界轉變既一代
少年你太年輕了
大中華膠會覺得全部都係美國俾錢搞事
呢啲事件更加證明民主唔一定係好事 會令社會好亂
80後最廢
職場上最撚奴隸
同埋呢個年代啲女最平胸

講經咩
你個垃圾

我打lol得一個規矩

但呢批人係冇見過未有既年代係點
有同冇係爭好遠
70同80前半個成長期係由無到有再成長落去
但我想做00後 想感受再未來d既科技
除左a-level 97前香港 其他嘅90後都經歷過
pc online game 最旺既時候
數碼相機開始出
手機由無相機變有相機
usb 剛開始普及
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞