80後見證咗好多嘢

666 回覆
3093 Like 134 Dislike
唔係
咁你高登以前都係鍵盤既ja
係大家思想上既分別
我明點解高登果班人點解慢慢變藍
或者中立

就算15吋mon都有800x600解像度
佢地果代見證住既係戰爭
而我地呢代見證住既係科技

你問返佢地,佢地當時連電腦都唔知係咩
唔太記得
之後都開始發展成lcd
crt當時又唔覺得真係畫面好差
你叫依家班細路用大牛龜玩我保證頂唔順
戰爭科技都見證咗
上月球你見過未?
劃時代超大殺傷力武器實戰中引爆你見過未?
相對論呢啲又係劃時代嘅科學理論同你所提到嘅唔同級數
咁係咪即係80後最撚巴閉 見識最廣
錯,你講果堆全部係軍事上既發展
正如共產主義當時都可以昆到人
你咪知當時到底有幾進步
但真係科技大爆發,至少係民用上
係我地呢代見證最多
我第一部好似係586 px100?
不過當年打alone in the dark 同doom最多
科技上係
因為正正就係果期大爆發
最主要係開始普及到人人都有電腦
科技去到民用,已經唔係最先進嘅科技
相對論唔止用喺戰爭
上月球係科技 show off
最大感受到網絡帶黎既價值觀差別係00年左右

網絡有但都係啱啱開始普及,果陣玩icq啲女約出黎都係熱情啲又好傾啲,簡簡單單吹下水就得,冇話一定要媾女唔啱就咁出黎吹下水都好開心,跟住之後唔知搞乜愈搞愈麻煩愈封閉吹個水都麻撚煩直頭要開攻略

利申:冇玩十鳩幾年
仲有唔好講得咁遠
90年代既大陸仲係好撚柒窮
香港當時係比較有錢
所以可以見證住科技最早果批大爆發既發展
有一半都去唔到1950
街霸1,2在機舖打過
個驚喜點都唔及任天堂龍珠的黑色天空 變成彩色256色的天空backgrd
你又差開咗去邊?
越新一代識嘅嘢越多係正常
標題都只係講見證左幾多
我諗你係以事件嘅重要性去考慮?
咁確係1900年個代係最勁
你個邏輯思維唔夠定
連登咪有個出哂名既80後成日認屎認屁, 扮哂老屎忽咁
咦? 佢都好似入咗黎
你講緊果代仲係戰亂
由一戰,二戰到內戰,再到冷戰
再到民革,四人幫,改革開放再到8964

邊有得進步?

你講緊既進步係講緊佢成個時代劃時代既進步
有咩進步得過普及到人人都有電腦,開始有網絡?
扮晒
不如話你根本溝通唔到
你真係好亂
你個標題係講見證咗好多嘢
我話你知1900年前後出生嘅人見證嘅嘢仲多
講乜嘢進步
見證一樣嘢同嗰樣嘢係咪全部無關
你可以見證一個大退步,但歷史意義深重
我嘅結論都係你個邏輯思維好亂
我同我d侄仔,以前屋企要上網,要用電話線,上左網,電話就打唔入

佢地用見到外星人ga眼神望住我
其實我90後都見證哂
重有金融風暴/海嘯 沙士
我都話,80後係見證住科技果方面
最大既進步

如果你拉埋1900年黎講
佢地經歷戰亂,到重建
但係科技上
我仍然堅持認為80後或中經歷最多
至少你同我都可以上網傾計

以前邊有可能?全部都係面對面
一唔係就係書信,或者大哥大溝通
90已經三字頭 真快
上網仲要打pw
講出黎依家都比人笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞