Business/ First Class 討論區

1001 回覆
40 Like 56 Dislike
我10月28
岩岩睇,無啦啦10月29前全部用788
29 30 31就依然係789

有冇咁黑
假j係咪姐係cradle款?買咗9月都好似係假j
有冇機會會轉staggered款 反正仲有半年
咁就冇人知
ANA有冇可能free upgrade上business?
ECON 無哂位揀
你係platinum 就可能有機
咁姐係可能幫原本坐ECON而又高級會員upgrade先?
停台北嗰班多數假J
仲要oversell加你係班機入面member rank係高
我就係來回都450/451 HKG-TPE 中咗雙重假J
換咗去大阪停台北嘅J
搭過一次JL Business 成田飛溫哥華
痴撚線部機舊撚到
位又窄,部機又熱
除咗枝鳳凰美田係好飲同服務好之外,其他真係搞不撚掂
飛Vancouver 個班係咁 767麻
sky suite 2 普通啦
試過ANA羽田班機用787-9有PEY位嘅機,online check-in嗰陣夠手快可以免費劃到嗰啲位,但只限日本返香港嗰程。去程有問過香港地勤可唔可以轉PEY位,地勤話要有*A Gold以上status先畀劃嗰啲位
呢個反而係359 唔驚
CX450/451 係同隻直飛東京既CX504/505 互pair, pre-covid 呢兩對機一路都係773..
一直想知大家係直接買定用asia miles換?
直接買有無話點買著數啲
定係大家都唔使睇價錢
N年前試過
仲要買最平嘅 sub-class
我用google ITA睇有時用ae 個system睇有無discount
CX business不嬲都係非香港出發就會平好多
仲可以玩multi-city 拆開3個trip 頭尾補多2張單程機票就得
例如咁樣 4程J都係一萬

如果淨係買中間嘅日本來回要double價錢
唔怕馬尼拉轉機嘅可以買呢張,HKD6XXX來回東京/大阪,回程可以stopover,去程唔得,賣到3月31日

可唔可以買馬尼拉出發 香港轉機去東京但實際上只搭後半段?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞