Business/ First Class 討論區

1001 回覆
40 Like 56 Dislike
玩得miles 都係要自己時間夠flexible ,難請假嗰啲其實儲返cash rebate 好過啦
用里數換的選擇好鬼少
而家明顯比三年前差咗好多。以前去歐洲美國早一年睇,點都搵到幾班CX直航機。而家連搵班AMS DAX轉機嘅都搵唔到。同埋AY之類以前直航J多到我會嫌棄佢哋唔夠因航J好,而家想佢出班經SIN HND轉機嘅都難
冇咩所謂 唔特別要求flat bed 只係想個位大d同可以帶老人家入lounge 等佢地舒服d去個trip
fuk 咁近,PEY都夠嘅。lounge 去premium lounge囉
一係就mon住360日後 去歐洲都搵到jal j既
PP Lounge咁多人排,老人家會等得辛苦d
JAL J 或者BA J 真係無得揀先會換 有AY我要AY
我睇嗰啲班次係連avios都換唔到 感覺而家個個Programme都好手緊
其實am唔算好難換
你搜尋兩人 搵到有位就有 唔知點解有時係有呢啲bug
Y同PEY係嘅,J緊咗好多,但我諗同疫後demand 抽高又唔夠人有關
係 之前真係放多位 同埋真係要成日上去check
前排換左2024旺季J 都係mon左好耐先有
J上年同之前五月嗰陣都仲算好換,連F都唔少
而家出親都時間好差….

算啦我用av或者kf算,一個新加坡一個泰國轉返黎
kf香港好難儲好似?
我其實就唔介意轉機,我當試下唔同航線同公司嘅J位啫,反正我啲時間唔值錢

但我好撚介意要喺印度轉機 有無巴打試過可以分享下
唔算難,換到BA既卡幾乎都一定換到KF
(當然大新嗰張專儲BA例外)

但KF要換SA真係唔易….換佢自己先易
儲唔難,但機票兌換率好差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞