Business/ First Class 討論區

1001 回覆
40 Like 56 Dislike
咁好似得翻SQ同埋ANA the room 會啱你
cx都唔差 幾舒服 感覺大過jal
係唔錯,特別係屎窟個位闊,另外同jal 比多好多地方放野,不過左右都有野檔住係咪真係解決到你伸展嘅問題
佢Service flow有咩特別
好似冇咁full service咁上次日本返嚟冇pre departure drinks 又冇greet by name
我cx去new york果程都無pre departure drink
嬲到我
係咪疫情期間?記得有一排係冇咗話疫情關係
好似係 前年年尾
LX J 唔差
遲d HKG > LHR
想坐下人生第一次既J
撚CX 定BA好?
BA25 個232, 睇YouTube 片好窄
又面對面, 兩個人坐好似好怪

CX就好似舊D A350-900 or 777-300
點揀好?
睇吓BA 有冇A350-1000,冇就CX,有就應該兩個唔大分別
BA32 遲d用350-1000飛 有1-2-1 Club suite
如果真係要坐舊Club world
787-9有幾個位係唔使爬過人/俾人爬過去aisle
CX 啦,魚骨點都好d
試過JAL假J,坐落ok但係瞓就唔好,會一直sin落床尾。

野食short haul 算唔錯,服務冇咩問題,酒呀零食、耳塞、牙刷果啲都齊,不過好似空姐唔係好主動問你野,一直喺個galley汁野,我估佢哋預你主動出聲

cx啦 呢條線會用到a350-1000 好似cx255 用 時間又ok
JAL Long Range J
有拖鞋,amenity kit 有牙刷eye mask果啲
起飛後正餐,冇得揀時間

我最愛嘅Apex Suite,原本設計做First Class,窗口位勁Private,超闊腳位

瞓一陣叫第二餐,第一餐之後到1.5hr before landing可以叫

再瞓之後再叫第三餐
真係好高privacy
舊年年中仲要隔離嗰陣都有pre departure drink嗰次啲嘢食仲要幾好食點知而家打回原形
lau ming
黎緊應該去芝加哥
ANA 之前仲用緊The Room 飛, 不過最近轉走左
攪到試唔到

一係就日本> SFO > Chicago
不過內陸就要坐United…不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞