Business/ First Class 討論區

1001 回覆
40 Like 56 Dislike
Emirates官網都有寫香港係用Plaza Premium
其實就算開返自己lounge都無咩特別 F同J都係同一個lounge
去曼谷短途F只係多J一個主菜 其他係一樣只係擺盤靚D
所以F只係貴在張凳
原來澳航lounge未開
黎緊7月坐jal j
係咪得番因航果幾個堂簡
4月底咪開左
講錯,佢1430先開去唔到
咁得返cx個d
直接去the pier算啦
好似有d遠
人通常多唔多?
睇時間,你呢個時間應該都多多地,the pier最大最舒服了
一係大柴嗰幾個堂
一係pp first
不過聽講而家pp first只係好些少既pp
咩係假J
佢哋應該指regional business class 係「假J」⋯ 真J有”lie-flat seat”
買個陣點知係真定假
通常飛返香港先坐AC business… 因為係係佢地自己個hub 有concierge service… 有Porsche 由domestic 落機係tarmac 車去AC international 個signature suites 道等上機
你睇返航空公司既seat map 對返機型就知,仲有揀位時,都有機會知⋯

好似ANA 來回香港,788就一定唔係lie-flat seat…不過禁講,4個鐘機,lie 咩鬼flat ;長途機(或red eye)就話姐。
飛到幾月?9月會唔會有機試到
學到野
係咪個位打斜擺個d就係真J
1-2-1嗰啲先係
business就有呢d咁正
其實覺得國泰個f 咁舊,點解唔玩下呢d野,你送個機場接送都好啦
嫌遠咁就去The Wing
一出關轉左行一行就到
原來BA J 有242, 本身覺得232都癲, 點知愈來一山還有一山高
起碼之前HKG emirate lounge d 野食都多款同想食先
唔食都多d 酒飲

F應該仲多d 前菜同甜品, 同埋酒都差好遠喇
尋日搭cx381 pvg都係真J
Pvg通常用772 A350
你琴日係330?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞