Business/ First Class 討論區

1001 回覆
40 Like 56 Dislike
有無巴打知黎緊11月cx飛hnd/nrt會唔會轉a350?
我search11月仲用緊a330 (假J?), 但係11月之前已經轉哂a350
想試下cx真J
兩樣都試過
唔知係咪錯覺
真金白銀買個服務好過換
唔通ISM個list 有寫明張機票咩途經出?係都唔出奇
好似係有,我記得換個張飛有mark係redemption
呢個F好似係07年到而家,舊撚到呢
同埋CX 長途J可以pre-order main course食咩
但如果用miles換就無得pre-order
https://www.cathaypacific.com/cx/zh_HK/flying-with-us/inflight-dining/choose-my-meal.html
但係我之前ams來回香港唔係redemption都冇得pre-order
有regional j比你哋咪算係咁囉 你試下喺歐洲搭短途j
CX long haul J 早幾個月坐有 pre departure drink
師兄好勁,等我下次試下先

而且咁樣好似可以好快儲會籍
咁我唔清楚
睇下呢度有無巴打知
如果你張機票係意大利departure兼夾你買嗰間航空公司跟意大利AGCM(你當係意大利版競委會嘅嘢)規則去玩嘅就得,不過唔建議你咁做,盞搵着自己嚟搞
第3同第4程機起碼要過到一晚夜先可以喺香港拎行李,如果唔係當會轉機咁將你件行李直掛到目的地而唔會畀你喺香港拎行李。最好第3程同第4程有咁開隔咁開(三日以上包冇死),同埋第3程機check in嗰陣同地勤講要喺香港拎返行李。
剩係想跑會籍嘅話可以考慮ICN-HKG-SIN商務來回,HKD6,5XX。飛一轉來回有140分,跑2轉差唔多CX銀 (280/300分),跑4轉就差唔多CX金 (560/600分)。
多倫多不論買定用里數換都係好難。如果講鄰近美國東岸嘅話可以留意新加坡出發去紐約嘅國泰PEY,有時新航做同級優惠嘅時侯國泰會price match,以前大約係HKD9,XXX左右,再侯補用里數upgrade。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞