Business/ First Class 討論區

1001 回覆
40 Like 56 Dislike
見連登好似無人開過,所以開黎一齊討論下每間airline business class review同埋點玩最抵

自己前排搭左cx business long haul 服務其實唔差,不過d野同酒真係好麻麻,似又cut左cost。黎緊會搭佢地假j,應該都係negative較多
lm學嘢
可以分享上最中意既商務/頭等艙航空公司、座位、食物、娛樂、服務等, 或者點買/點換先最抵
前排飛歐洲都有呢個 真係幾好食同埋切得細舊啲
總於有啲Post係有性趣

First Class 留名
唔好搭假J啦
上年年尾搭過次假J一肚氣
睇清楚A350先搭啦
換個陣真係真j 隔左一個星期之後變左假j
個味唔差 配個菜飯都好食 但真係太肥
而家用miles換都好方便同易
應該cx仲有a330 同777 有少量機型係
不過希望cx快d update下佢地個F 真係唔夠出面打
我果陣咬剩啲肥膏
啱啱去完 kix
cx 真J
牛柳幾好食
空姐好老
唔知除左呢個仲有咩係from duddells 希望出多d
多數j/f空姐都有咁上下年資
之前話2022有新FCL,點知個19武肺搞到咁

個FCL垃圾到一個點,我喺啲航空group都出過post表達不滿
原來想2023用新777x轉新FC同BC
垃圾波音delay到2025先交到機

好多其他airline都轉單去350改新FC/BC
有個黑衫,成頭白髮
出年年頭諗住飛Orlando,應該買econ upgrade定直接換business?
有冇咩買飛/用miles tips
呢排search過唔知點解用唔到miles換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞