Business/ First Class 討論區

1001 回覆
40 Like 56 Dislike
SQ都要睇下你用邊隻product
佢a350/77w嗰款J 唔係bulkhead認真普通
個人要打斜瞓
真,SQ 77W J 坐SIN-CDG, 唔計個姿勢,張床其實ok 硬
全程好似瞓左兩個鐘咁
但係坐就唔錯既
ANA 羽田個 arrival lounge 幾時先肯開番
巴打係邊間ffp
次次搭 JAL J 來回香港東京都無 pre departure drink
lm
買,之前好難儲 miles,淨係試過用 miles 換 Wi-Fi coupon
所以唔係好鍾意佢啲service
派完餐就好似完咗咁冇乜人理 可能long haul會好啲
東南亞去東京7個鐘頭機都係冇welcome drink
日本嗰兩間好似都冇
不過個JAL個白飯係幾高質
CX F都未必做到佢咁moist
如果HKG > LHR
諗緊直航CX business好
定Emirates 經杜拜轉 坐business舒服
飛歐洲我就鍾意一程過 瞓得耐啲
Break開兩程 兩程我自己都瞓得唔好
但emirates a380好似好正
留名,有28萬里數,想睇下點玩好
其實真係無咩特別的 分兩程好辛苦 我都寧願一程過
好 睇睇先
5月去
價應該ek靚d? 不過其實a380 對比而家好多機都算舊了 但記得好多年前第一次搭係幾出色 架飛機有兩層覺得好新奇
如果國泰直飛 有冇邊班機 recommend
留命學野
咩都唔識,我想問下咩係真J 假J F?
仲有坐CX business 係咪冇得買econ 再用asia mile upgrade 2個level?
好多asia miles
F:頭等
真 J:瞓得平嗰隻 business
假 J:recliner seat 嘅 business,你當舒服啲嘅 PEY

咁多 miles 不如考慮直接換好過 upgrade?
換既話 總係覺得冇咁多選擇 或者會冇啦啦cancel 你
冇記錯upgrade只好升一級
型ge, 不過我想睇靚女多d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞