Business/ First Class 討論區

1001 回覆
40 Like 56 Dislike
係咪坐777-300
係就不如睇下有冇得轉過班
I know that feel
係呀
揀位果位係假J
佢 2-3-2個arrangement真係
坐中間嗰個

n年前坐過一次
印象俾773舊J 空間細啲
啱啊,
之前出咗張548 549 F 來回,CX話Cancel機但我啲都唔驚。
話曬黃金Sector,又B777-300ER,又有FCL
上次搭,條Business條龍仲長過Y(好笑地勤以為有人排錯派人check, 條友返黎話真係咁多人),個個有Status咁滯
想問下東京返香港個程嘅CX509/451多數係真J定假J
你可以扮買飛,去到揀位嗰頁就知道,因航嘅話如果一行 seat config 係 1-2-1,咁就 flat-bed,否則就係 recliner seat
JAL 737 唔係好開胃,曾經 NRT CTS 搭過國際線版 737,張凳又矮又殘又無 mood lighting,坐到好唔舒服
垃圾post
唔該晒巴把先
我宜家睇就係1-2-1 但見咁多巴打話買嘅時候係真J
後尾又俾cx轉咗假J
唔知有冇呢排飛過大阪玩嘅巴絲可以分享下你哋程business 係咪真J

不過佢真係真轉假都冇仇報
如果因航飛日本嘅話,當佢未 confirm 機型嗰陣,好大機會會寫 A330,而呢隻 show 出嚟會係 flatbed 嚟
啱啱飛完CTS 半年前買飛揀位嗰陣仲係77W 到幾個月之前就變咗773 假J

最後去程中假J 回程好好彩轉咗77W飛

雖然只係5個零鐘機都唔會攤平嚟瞓 但成個experience真係差好遠
red eye真J有得攤平瞓好緊要

啱啱開始玩吓miles想試吓business 都係想坐吓真J啫
咁搞法都唔知好唔好換張business 好
regional冇得保證一定有真J
當佢換咗飯嘅俾你咪當享受下個service flow
想問下依家CX long haul J同PEY 夜晚有冇野食。杯麵,餅乾 etc...

Emirates F
個位size其實同B 差唔多, 係多度門
通常都點得太多野食, 食個幾鐘先食完成餐
酒都好多可以揀, 次次最少飲枝 dom perignon
最滿足係可以沖埋個涼先訓
十二月飛過KIX
去真J,返假J

不過KIX好飄忽,再對上搭J Swap機,
專登揀A350,最後變咗A330
Jan 27
KIX > HKG
CX567
~9am
真J
the room
j有 burger 雲吞麵 煎cheese 個d
pey唔知
好正 而家魚子醬係咪任食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞