Business/ First Class 討論區

1001 回覆
40 Like 56 Dislike
係我去英國果程好難換 最後搞到換左Man
仲有菲律賓都唔得
要轉航廈就死得人
JL sky suite 我坐過呀,一前一後嗰種排位嘛,我覺得AY好啲,唔知係咪因為我唔高但反瞓,我覺得AY舒服啲 不過AY長途J上次坐已經係疫情前,而家cut cost cut咗咩
ay疫情前係咪新個隻business位,即係藍色sofa
同埋而家ay餐同餐中間好似無得叫野食,剩係放d 包裝小食係pantry俾你拎
lunch time,晚上 2300 都試過放位,冇路捉
換到 3 到 J 單程 ,出年 4 月,同一班機,但要日日捕住先得
出年9月嘅話係咪要嚟緊9月開始捕住?
如果換咗CX + AY 由A經B去C,跟住見到有BA直航由A去C,想將張機票改為BA A去C + BA C去D,要畀幾錢改?J class
理論上 cx 會開 360 日後既位,你要靚時間日子既,就預每日得閒 search 下,一日 search 2-3 次
想換旺季 例如過年 復活節 飛歐洲 J係咪幾乎冇可能 唔知可以點mon 已經幾乎每日睇一次
cx 360 日係放普通時間既位,佢係會 hold 起某些假期時段,某些旺季假期時段你預前後一星期先有位比你換 (連假既日子)

去到某個位 (如 180-240 日前) 佢先會開始放旺季假期時段既位

另外,歐洲、CTS 呢類,有放位多數 d 人就即刻換,呢類你要就班機、而唔係要班機就你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞