Business/ First Class 討論區

1001 回覆
40 Like 56 Dislike
咁癲
你換唔到意思係無位放出黎定咩
想試一次ANA Business
流明學野
Cx Long haul搭過幾次 ok la
起碼有親切感 野食同服務還好

大家點睇JAL business
下個月搭 又係long haul
應該未放出來,search到有機去
同CX去MCO既route好少好怪,下下要30個鐘
有無巴打搭過JAL既假J 可唔可以分享吓係點
黎緊去東京回程要搭佢既假J 換機票又麻煩
坐過兩程次CX F

作為一個平民嘅我,覺得J 已經好夠
雖然F嘅服務真心到位,不過有種被監視嘅感覺
同埋CX嘅F位真心好坐,雖然都有返咁上下歷史。

CX J 個餐飲真心被比下去…尤其 short haul
另外個regional J都要換囉…

泰航 、斯里蘭卡嘅J 都不錯~個餐我覺得好過CX
呢個係之前搭去巴黎既Qatar Airways
私隱度幾高
Q Suite? 好正
上年經卡塔爾去馬爾代夫冇機會坐,得傳統魚骨business
黎緊6月會搭cx business由英國經香港去日本 比想像中平來回24000
人生第一次搭business 東京返香港果程買咗假J
希望遲吓可以試吓Qatar/ANA
我都試JAL J, 不過見佢D位好似好窄(222定232)咁, 雖然私隱到好高
regional J真係快D收埋佢算啦, 唔好拎出黎害人
想試佢個QSUITE, 不過中東轉機好辛苦, 每程8個鐘, 訓到咁上下又要醒
最灰係真J變假J~!
cx咁垃圾有咩好討論
嬲左真係, 早知一早換PEY/Y算
我果架1-2-1
買果陣本身2-2-2 後尾可能轉左機比我 變1-2-1
我自己中意JAL隻apex suite多過魚骨 閂埋門真係成間自己位咁 不過係有少少窄但唔係肥佬應該Ok
坐QSUITE係舒服到唔想起身
去歐洲每程8個鐘係會覺得時間唔夠用
坐過sky suite II 10個鐘都幾好嘢食又好食

東京去溫哥華
但訓唔到 CX有佢好, 去lhr一程14-15個鐘, 可以一覺訓勁耐。
不過都真係想試q suite
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞