攝理教傳教技倆 親身經驗

920 回覆
3000 Like 24 Dislike
習X平都係<博士>,
各個社會都有很多這類高學歷的騙徒.
應該多女 連登仔可以組隊入教

又搵到錢
又靚女
又醫生大學歷

又比教主屌

呢個乜撚野世界黎
一晚屌一個?人地剩係沖涼都要5-6個幫手洗龍體 連登毒撚係一世都不能夠想像有幾撚爽 乖乖係屋企對住初音打飛機啦
https://www.youtube.com/watch?v=qgXFj6EmbQg&t=16s
建議睇下呢個q&a,好多勁人都會不幸被邪教洗腦,其實邪教最鍾意就係想有錢有人脈嘅人下手,咁你先可以幫呢檔生意搵錢,入呢個教嘅好多都係醫生律師,同埋大家都有心靈脆弱嘅時候啦,有時俾佢地搵到位入係好容易被吸左入去。希望大家唔好覺得信邪教都係蠢人,聰明啲就唔會入邪教,其實都有少少blame the victim
經文係用廣東話讀?
同之前羅州聖母一樣
又係無啦啦失控 喊到死老豆咁
有冇睇netflix, 佢係進入完10秒next 一晚20 or 50幾個
心靈空虛
知識同學歷唔會填補到人心靈空虛
其實好多團體都有cult-like嘅feature啦,大學上莊住hall夠係,情緒勒索,唔鼓勵獨立思考,黃營當然都有呢啲特性。
但係同邪教唔同係佢地冇真係逼住你地留,你要走可以走,同埋唔會要你嘅人生fully committed to呢樣嘢
睇喇沙南山南玩得咁癲就知
點會讀男校就乜都唔知
小方都沉船
所以話識女仔都唔好貪人蠢,智商真係好重要,難聽都咁話
佛教好似先係最正路 講自我修為 覺醒
以前讀u試過唔入果d團體,比人洗腦,但笑笑口比人屌足2個鐘先走得
開始幻想到d NTR劇情
一對情侶入左教
女朋友係一次機緣巧合下俾教主侵犯並被拍下威脅
女朋友一開始係唔願意,但係被教主既大肉棒征服左後,開始失去反抗意識
然後男朋友仲係乜都唔知
慘睇黎好多妹豬隻豬比南泡人dep左
好恐怖
山達基教、人民聖殿教
睇聖經舊約新約同啲佛經佛偈都當故仔睇, 當然無睇晒, 都唸如果真係有神未必得一個, 同埋都係吹水多
人地一晚10幾個 點會1個
毒撚叫雞咩?
筲箕灣巴士總站附近時不時有幾條友企到
拎住本小冊子
係唔係就係呢個邪教
讀書叻, 工作叻, 唔代表有common sence
有個做大學講師, 辭咗工去做保險
1個做會計師, 1個做Ibank, 辭咗職去做傳銷
不過又可能其他人係MK窮撚, 啲人廢事用咁多時間去昆佢
唔同。邪教係有一個人或者一個小團體exploit緊一班人,而佢地亦都明知自己係full of shit而且係剝削緊人,教義只係一種手段,亦都有好多犯法行為(性侵犯要脅殺人等等)。我相信大部分正統宗教都唔係咁。我個人都係athiest,對宗教有啲反感,但係邪教同宗教有好明顯嘅分別,唔可以混為一談。
唔知仔入去有咩著數
我係女但無170高應該唔入得
我諗出咗netflix之後會無咁猖狂住掛
當時佢係捉住我同我個fd一齊present
我就緊係冇再show佢啦
但我個fd聽左好耐 入左會
佢話個終極基地係將軍澳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞