攝理教傳教技倆 親身經驗

920 回覆
3000 Like 24 Dislike
啲教會根本就係乞兒組織嚟,成日乞人捐錢
好耐之前有個叫青龍教嘅邪教會要求啲教徒飲佢哋啲符水,其實入面有迷幻藥
up
其實點解要信神?
我連每個月出糧養我既老闆
我都未必信
永遠都係要做好自己
有啲醫生中左武肺,但冇病徵。佢唔講邊個知呀?咪照開門做生意囉!食左誠實豆沙包咩傻閪
尋晚發現有咗bb
https://lih.kg/3326517

後尾睇返
似假膠多
先做深藍準備好自己先
香港蚊型基督教會一律列做邪教就啱
屌你老母走法律罅偷呃拐騙
成班神棍一係就精神病
你柒撚左就收檔啦
攝理教搵仔返去撞棍呀?
用下腦啦成日懶柒醒
唔講道德觀同埋消極到底既自卑感先

你下面用個啲金句真係打咗個突

平時有朋友同你傾偈點會咁講出口

AS平時傾偈識人可能會難啲 但有啱嘅態度相處完全冇大問題

呢個真係好好笑 第一次見用病徵做擋箭牌
<
神道教八百萬神

佢有冇資格
我反而好想知男仔點入攝理教,想接觸下入面,學下野,點建禁多女仔會去呢d 19教會
Hugo1991
我以前都俾過個女仔用學校做project嘅理由嚟搭訕 原來係邪教 唔怪之得佢問我人生意義 留咗電話但冇人搵我嘅

你又好似講得岩,
大部分背後都有宗教團體金錢支援

所以鍾意官立伊利沙伯個啲多啲
我都睇咗Netflix
教主係揀170嘅女仔
169.5都ok
教主肯肯定變態
受害人變加害人都好恐怖
我寧願信風水都好過宗教! 由細到大讀宗教學校, 祈過咁多次禱, 有邊撚次中? 有困難又要感謝神, 有好運又要感謝神, 就嚟俾車撞死都要感謝神咖喇! 又唔見天主幫下而家烏克蘭既人? on撚9
傳銷中我都覺得無咁出奇, 因為貪心!
其實點解會有傻西信 咪話咩攝理教 耶撚已經唔make sense
唔知係唔係攝理教 不過都怪怪地

小妹當時中三中四左右,跟左個補習朋友仔去教會,油麻地個邊,入到去教徒好親切,然後仲拍哂手咁歡迎我,但係我係超級怕被人注意嘅人

我記得有個靚女牧師,係咁講一大段嘢,由於我前一晚做功課太攰,聽到訓著左,只係知個牧師講得好有感情,講神阿,偉大嘅神啊,會好大聲好有感情,嘈醒咗我

講座完之後,係圍圈坐咁,每人要分享挫折咁,有個幾靚女嘅姐姐係咁問我有冇覺得好寂寞,覺得其他人唔明白我,好彩當時嘅我算係心靈上好健康嘅人,未話遇到好大挫折,冇覺得好寂寞,但係佢就追問我一定有咩父母,朋友仔唔明嘅位,然而當時嘅我真係冇嘛

後來成班係到唱歌仔,有哂動作咁,我心諗成班癡線嘅,唔覺得尷尬咩,我記得最後要捐錢,個個都捐錢,甚至我見到同我差唔多大嘅人竟然捐成千幾蚊,到我個陣,成班人望住我,我超驚,然後好彩當時我身上得一張10蚊,銀包冇錢,所以只係捐左10蚊

因為覺得太怪,同我中小學基督教嘅感覺不一樣,同埋好唔鍾意被人focus,所以就冇再去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞