攝理教傳教技倆 親身經驗

920 回覆
3000 Like 24 Dislike
你冇喊?
呢個都唔細丫
後生醫生、中環精英都好多去算命、睇相啦 好多戇9真係信有人能預知未來架
係台灣的話,班友好多年前已經向緊高中生伸出魔爪
利申:大學時俾佢哋傳過教,但我俗過頭反而俾佢哋reject 番
(叫我著好啲戈日著咗拖鞋去
點解會有人信呢d垃圾教

有次細細個俾個fd拉去教會聽野 聽到我訓撚著左 最後仲要捐錢 我屌你老母呀真係
緊係同兩位女同學 靈修埋先 幫人如幫己
真心想問
正常宗教
例如基督教,天主教會唔會係條街招人入敎?
只有邪教先咁主動?
屌咁先係路
人哋叫你唔好search就證明有古怪啦
Dcard個台仔真係弱撚智 台灣勁多人分享信過 智商堪憂…

身在攝理教的我。。。該怎麼辦
https://www.dcard.tw/f/mood/p/241417022?cid=5FF35A59-4300-4672-BE5C-B96780ABB7A0
其實一樣都有
咁多人都遇過佢地
大家下次兜口兜面鬧佢地on9啦
一係喺佢地面前search個教會 質問佢地做乜水人入邪教
呢啲害人害己既on9信徒 真係要直接鬧爆
諗返起之前讀中大喺新亞食tea
又係有人嚟傳教 講有證據證明上帝係真
咁嗰時又讀緊大通 同佢好認真咁討論乜嘢係真
然後佢說服唔到我 最後就話好多謝我花時間同佢傾計
唔撚笑比教主串到爆seed清場
個個都話啲教友好好傾….
其實係咪有training 學過先咁識吹水?
如果就咁一個普通乖乖女應該唔識講咁多野同大膽搭訕
普通人=港豬
有思想聰明人=藍
Ching 我都係咁,之前去左間叫House 44嘅🤡🤡
做冇著數既藍先on9,有著數愛國又點話
我係apm都試過同樓主一模一樣既經歷
個時仲係中學生等緊人就比幾個大學生包圍
話做緊project 問我關於情緒啊屋企啊
嗰時本着幫下人冇乜所謂 答咗勁多條問題
依家諗返好明顯係chok我 睇吓我有冇心靈空虛 從而傳教乘虛而入
好彩我個時答自己同屋企幾幸福
佢地搵唔到位入
佢哋話得閒可以搵佢哋傾偈 On99留左個真電話 隔咗幾日開始懶關心你嘅生活
傾多陣開始send D聖經話當聽故仔就得
我其實已經feel到邪邪地冇覆
跟住啲蛛絲馬跡搵到個教既名
原來就係攝理教
google 話佢係邪教 已經即刻block
諗番轉頭真係好彩
其實佢向入面有J圖睇,肯定個時啲待遇係好好 可能重有私人監倉
達爾文主義
netflix套嘢有講
有啲係真係為咗個教一路唔結婚
做藍點會冇著數
排下隊都1000了
你估嘟尿黃啊
1000好多工番一日都有啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞