攝理教傳教技倆 親身經驗

920 回覆
3000 Like 24 Dislike
依個正正係最神奇我開始覺得依個世界既人類唔係想像中咁有智慧
我覺得承認宗教係感性都未嘗不可
其實我一早就知人類都係感性嘅動物 並唔排斥有宗教信仰嘅人 反而覺得可以真心相信宗教某程度係一種幸福
對唔住,我未拿捏到堅持自己同拙拙逼人,所以都係做返自己先屌

我搵到既資料係咁

基督教係無脫離過邏輯同科學

比如Issac Newton同後期同佢一樣路數既基督徒 ,美國甚至有個Christian Philosopher 既society

咁點解舊約係咁d人都信,我大膽屈哂佢地或者做聽床師咩都好

其中一個係Brown 教bio既教授Kenneth Miller 甚至過I have no faith to be an atheist

因為所有證據都係指向有上帝既可能大過無上帝既可能

我只係想講信教(指基督教)唔只係感性,無其他
有理想有抱負既人先最易入邪教
自然科學 vs 社會科學
https://lih.kg/3324573

對你個名同口吻有啲印象
查一查果然冇記錯
可能你自己覺得係理性相信
但呢個理據唔足以說服我
千祈要小心!唔好俾佢再害人

你都幾可憐
條女打我、踢我春袋係刑事,
都可以屈到我廢我可憐,
傷害他人身體、普通襲擊
唔打無得罪女人係我底線

係呀,現實你唔好得罪啲痴線毒撚,
因為你永遠睇唔出邊啲人係正常定唔正常,
你現實講左一句野,
人地旁邊如果有把刀或斧頭,
對方如果一時發顛一刀斬左你個頭落黎就唔好啦
到時真係唔知邊個唔撚敢叫

你又咪係繼續係網上死淨把口啦傻仔,
現打打交我驚你嚇到瀨屎
我雖然天真很傻,但我唔係戇鳩
樓豬我真係唔傳教,想同你做個fd,覺得你好pure好true。
宗教本身就係咁
Well said
同埋你自己心理都偏差,

有警察死,
局長個仔跳樓自
都可以開帖文慶祝

自己人枱心理都扭曲都重好意思笑人,
隔撚住個MON都聞撚到係仇視政府同人格心理扭曲個種味,

我就無你咁撚仆街有人死就開個帖文黎慶祝既
咁撚多人都比人拉去坐監你條廢柴慶祝撚點建重可以上網,其他人就要坐監或者死撚左

個世界真係無公平
靈恩班人有d喊到失哂控聲都沙埋
試過喺街度俾韓國教會傳教
話阻我幾分鐘最後企咗成個鐘

聽聽下發覺佢啲教義勁唔對路就成個人放空哂由得佢喺度講
最後到佢想約我上去佢啲地方聚會我就話自己本身返開教會走甩咗
利申其實冇返
睇翻年齡葉萱唔係第一屆dse咩?
要男女分開坐就即走啦
你地有冇咁多相認呀
咁專業人士咪又俾人電話騙案呃幾百萬
關學歷咩事
聖經本身咪又係由人寫出黎
你估而家啲主流基督教拎住個本聖經無改過咩?
睇下猶太教拉比解釋基督教點樣改咗以賽亞書9:6
https://youtu.be/B1JTb7qGwgI
樓主跟人上去唔驚比人融左
星座風水到而家都大把人信啦
哦原來係黑警賤畜
唔怪得啲思想咁撚癲啦
垃撚圾毅進仔叫雞唔比錢
唔比係咪因為射唔出想走數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞