攝理教傳教技倆 親身經驗

920 回覆
3000 Like 24 Dislike

嘩我見到你個reply即刻毛管洞,咁係同一個人
咪就係捉住你呢啲想借做問卷去溝女嘅心態
扮咩好心想幫人 正常做問卷洗乜留電話
換轉係兩個city男學生叫你做問卷你睬佢都有味啦
我女仔呀ching
osho 未叫osho之前啲信徒超高學歷添
我都有遇過,當時係青衣城,又係兩個女仔叫我做問卷,我上網睇都係發現攝理教
咁你可唔可以留電話比我 我學校都做緊project
我到前幾日Maple單新聞出先知道係邪教,當時係一啲跡象都冇,完全係普通基督教,因為我自己接觸啲正統基督教,有時都覺得啲人怪怪地所以冇特別諗呢個係邪教,只係覺得團契好似驅魔儀式咁有啲怪。
more 睇下有無可能搵到佢地contact, linkedin
有好多教條同一般耶教好唔同
佢解讀聖經嘅方法都係非一般
正常人聽到其實係覺得啲教條好怪好唔make sense
我舊電話應該仲有佢地send比我返教會既poster
我係由細到大返傳統教會學校,所以好快察覺到佢哋既教義等等都好奇怪
港大醫學院畢業,自稱住薄扶林,皮膚白有雀斑,當時20尾30頭左右?睇落似好單純名校女校畢業出身既耶教徒,把聲高音,嗲,溫室小花type。太多個人資料就唔知了。
好可惜已經係6、7年前嘅事,我del哂佢地contact,起不了底
多謝分享
Yes,bingo 全中
你成功救左個女學生
有無仔入左教被人屌屎眼
仆街仲要專揀靚囡埋手
已經搵食艱難 仲要搶
韓國有冇化學閹割
係咪勁少仔,全部靚女嚟?
睇完套嘢,啲男教友有咩著數,完全冇聲音咁?
呢個真, 香港教育太填鴨式, 無乜critical thinking, even講緊香港啲大學都係咁
我印象中男仔真係佔好少,大部分係女仔
我去過一次佢地聖誕節團契,幾乎全女,同埋多數都真係靚
高學歷真係唔等於聰明
反而好多可以讀得高學歷嘅人都有啲單純不過香港學歷崇拜太根深蒂固
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞