攝理教傳教技倆 親身經驗

920 回覆
3000 Like 24 Dislike
男校啲仔識得睇鹹片 你唔識揾都會有frd周圍send 中一就已經乜都睇過哂
女校就真係唔知
有靚女 教主一定唔會益第個
返教會男女分開坐
教主晚晚屌西
男教友坐近d都唔得
lm
我識親返異端基督教,都係女性佔絕大多數
哇屌 個教主就爽 日日食軟飯plus屌唔同女仲要叫d女出去搵更多新女返黎畀佢屌 相反 港男日日做隻狗要買LV GUCCI BV 買花冧所謂女神仲要閪都冇撚得屌 真係不可同日而語
個陣啲真係唔會知
會以為真係咁好人咁好傾 無端白事對你咁好
宜家回望返,呢個友誼係鋪排出黎
正想講
呢個教主真係好瘋狂 一個喺韓國嘅咸濕阿叔可以玩到咁多女仔入教俾佢搞,遠至香港都有人信,呢班人又係受害者又係加害者,真係好過份
宜道定宣道?
大部分韓國啲新興宗教都係依靠新舊約個故事嚟引伸
統一教原名世界基督教統一神靈協會,攝理教叫基督教福音宣教會,後者係由前者條水引伸出嚟將基督教教典之上再外加教義
呢啲新興宗教個教主聲稱自己係耶和華之後嘅先知
就算唔認做亞伯拉罕諸教個神話入面再揀基督教大部分解釋用字出嚟再二次創作
咁都唔係新興耶撚舊耶撚想同佢哋割席唔代表佢哋成套系統核心唔係耶教果套
佢喺香港都係叫攝理教?定係有第二個名?
話時話我諗起讀u 都試過
大學有個韓國婆話搵我傳教查經
無聊冇野做跟咗佢查幾次
有次佢送咗本有圖嘅書比我
我自己讀咗好多年基督教學校
佢講嘅野硬係怪怪地同我以前學嘅野有出入
最後因為我好憎睇聖經冇去
聽樓主講一講
我之前有次係筲箕灣個到比人做問卷
又係靚女黎 諗返起又有啲似大方條女
一傾傾左一粒半鐘…
仲叫我留電話
我見佢咁撚靚緊係留左

之後過左幾日佢又係主動WhatsApp 我
仲約我上佢調景嶺屋企

後續唔講
事後我臨走前擺底左$1000

諗返起 以家好想再搵多佢 但佢已經改左電話
到底一個人要有幾咁戇鳩幾咁冇寄托先會走去信宗教
樓主真人應該都靚女
基督教福音宣教會 英語:Christian Gospel Mission,縮寫CGM,是起源於1978年韓國的新興宗教,由鄭明析創立。
該教會又稱為耶穌晨星會(Jesus Morning Star,縮寫JMS),其英文縮寫與創建人鄭明析相同。
由於基督教福音宣教會的主日話語時常提及「神的攝理」,其他華人教會較少提及此單字,因此台灣媒體及社會大眾也稱呼為攝理教會
我不是反對宗教,我某程度認同宗教可以導人向善
但呢啲濕鳩傷害人嘅宗教就唔應該存在
你係咪女?
呢個教, 係咪只會target 靚女?
好想入去聽下佢哋點洗腦
點解咁多人信
但驚無命出返嚟
religion is for the weak
其實60歲肥呀伯入唔入得呢啲教
都可能同階層有關
高學歷嘅人好多家境唔差得去邊
同埋有幾可喺學校會分析詐騙類型
溫室小花未見識過世途險惡咪會上當
宜家唔知香港仲多唔多教徒呢
但呢個教主要以大學生為主
可能大學範圍容易遇到
你可以去撞下
事實上,入邊應該好多大學生學歷以上?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞