攝理教傳教技倆 親身經驗

920 回覆
3000 Like 24 Dislike
呢樣咪佢地勁既地方,學好人地文化野先入黎傳教,叫你比錢但又好野益返你

邊似得啲on9 教會一味叫人比錢同祈禱,其他咩都無,女就佢地食野
我中學都畀見證人傳過兩年直情會入埋屋傳道
但最後冇信,而家仲要年年去拜神上香
連我老母都話點解我當年咁都無入教
Lm
樓主善心,祝你一生平安
啱啱睇到
https://www.cup.com.hk/2023/03/07/south-koreas-christian-gospel-mission-in-japan/?fbclid=IwAR0AoHNKEQm2absLQGc69_8S7BFj02vkCREgryDJMux7JB-mslbpKpT1524

//對於攝理教的傳教手段,青山學院大學宗教部負責人鹽谷直也直言: 邪教不斷想盡方法向那些想要被接納、認真對待自己生活的學生傳教。信仰是一個人自願相信的東西,而不應用精神控制方法,剝奪人的思考能力,也不應強迫人相信。隱瞞宗教身份去誘導人入教,是侵犯對方的自主權,更是對人權的明顯侵犯。精神控制偷走了人們寶貴的時間,並奪走了他們的人生。我認為這是極嚴重的罪行。//
講緊最下層既都有1000
我地d上流既,你知我知啦
而且我地係袋錢落袋,班傻9係拎錢出
見過 黃店老細
咪一樣食元氣
人地黃店係marketing
搵夠就移民88
不過真野係唔岩聽
好似就係話攝理教唔駛結, 都唔準結
做唔到上流
blocked
咁你要加油
先拋棄做港豬既諗法先,做個有思想聰明人
比心靈脆弱嘅人提供人生支柱
我依家係HKU讀緊社會學碩士,對邪教呢個Topic好有興趣,黎緊要做Dissertation,可唔可以Pm下我資料?想用Eysenck Personality Questionnaire(EPQ)搞份survey黎初步研究吓
我都同你一樣!
話咩母親上帝
不過依個應該唔係攝理教,係另一個韓國新興邪教

不會上當
騙子是真的

而家唔知係唔係少左好多
你都識講你好傻好天真都識穿到佢地
證明上當果啲都真係幾蠢
SLUT條女唔知結左婚生仔女未

如果仔女睇返自己老母比人屌既影片唔知有咩感受
好心啲人扑野就唔好錄影
可能教主30CM
呢d酸臭毒撚好危險
連環姦殺妓女就係呢挺人
[url]https://lihkg.com/thread/3076891/page/1
[/url]
呢個po有人講好多在港韓國人主理宗教疑似有問題

除左高唔會讚你樣靚大波正仆街

睇呢啲分享真係好正,
的確佢地邪教應該係想確認你生活幸唔幸福

幸福既就難落黎,
唔幸福既就會搵位入你入你老豆老母入你家庭環境

之前乜撚野少女古爭團咪係,
有個公屋妹比人屌佢父母話佢父母係垃圾先住公屋成世
但個雞頭就叫啲學生妹去賣淫定去老麥打工但要搶晒人地啲錢

有上登區就緊係第一時間問候佢地祖宗十八代屌佢地老母臭閪,
幻想對白:「我、我父母住公屋成世關你撚事,我成世有政府補貼你有冇呀死雞頭🐔?淨係識搶學員錢欠撚左你架?報警拉晒你班臭雞
BTW,唔知班撚樣而家過成點,
應該都變左中女古爭團
「生意執笠了,求幫手出清賣剩蔗」🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

好變態。。。

女教徒成功找到男伴後,教會會替他們舉行集體婚禮,認為這樣能增加教徒的數量,而鄭明析還會在集體婚禮中以替新娘健康檢查的名義性侵。

仲要做緣奴ntr
女校同男校點解呢個年代仲會有. 搞到畢業生兩性相處都有問題.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞